Clubtoernooi Sung Zang groot succes!

Op donderdag 21 maart 2024 werd er een Clubtoernooi van Taekwon-Do school Sung Zang georganiseerd in de dojang aan de Sweelincklaan 2. Dit toernooi draaide om het onderdeel sparring, in april volgt een tweede toernooi in het kader van tul (patronen).
Het toernooi was zeer succesvol, met meer dan honderd mensen aanwezig in de zaal, bestaand uit deelnemers, officials, ouders, familie, vrienden, klasgenoten en andere supporters. Geweldig om iedereen te zien!

Verder lezen

Niven geslaagd voor zwarte band!

      Geen reacties op Niven geslaagd voor zwarte band!

Donderdag 15 februari 2024 was een spannende dag bij Taekwon-Do school Sung Zang. Niven van der Werf deed namelijk examen voor zijn 1e dan zwarte band.
Een zwarte band examen is een van de grootste mijlpalen in een Taekwon-Do carrière, dus daar gaat veel voorbereiding in zitten. Na de jeugd- en junioren/seniorentrainingen was het aan Niven om zijn kunsten te vertonen.

Verder lezen

Winterexamen Taekwon-Do bij Sung Zang: 38 geslaagden!

Op donderdag 8 en zaterdag 10 februari werden de examens voor gekleurde banden afgenomen bij Taekwon-Do school Sung Zang. In totaal deden 38 leden examen voor een grote variëteit aan rangen, van gele stip (voor jeugd) tot en met rood-zwarte band.
Het was spannend en hard werken, maar een Taekwon-Do examen is altijd weer een bijzondere belevenis, waar de deelnemers met spanning leren omgaan en presteren onder druk.

Verder lezen

Nieuwjaarstraining Sung Zang in de buitenlucht!

Op maandag 8 januari 2024 trapte Taekwon-Do school Sung Zang het nieuwe seizoen af met de traditionele Nieuwjaarstraining.
Al sinds 2008 wordt er dan buiten getraind, wat voor weer het ook is. Dit jaar lag er voor het eerst in jaren weer een beetje sneeuw, maar het was vooral koud. Maar dat maakte niks uit voor deze doorzetters: met ruim twintig deelnemers was de Nieuwjaarstraining weer een groot succes!

(zie onderaan het bericht voor foto’s)

Verder lezen

Gelukkig en sportief nieuw jaar!

      Geen reacties op Gelukkig en sportief nieuw jaar!

De beste wensen voor alle Sung Zangers, ouders en verzorgers en alle Taekwon-Doïn waar ook in Nederland en in de wereld! We gaan er een sportief, spannend, gezond en geweldig nieuw jaar van maken bij Taekwon-Do school Sung Zang. We hebben al allemaal plannen gemaakt voor het aankomende seizoen en we hebben er veel zin in.

Verder lezen

Kerstvakantie en Nieuwjaarstraining

      Geen reacties op Kerstvakantie en Nieuwjaarstraining

Tijdens de kerstvakantie zijn er twee weekjes geen lessen in de Sweelincklaan. Even relaxen tijdens de vakantie en straks met nieuwe energie 2024 in!

Voor de fanatiekelingen (junioren/senioren): op zaterdag 30 december en 6 januari is er ‘gewoon’ vrije training in de dojo van Kardinge. Wil je een keer meedoen, mail of app dan sahyun Martijn, je hebt een QR-code nodig om binnen te komen.

Op maandag 8 januari beginnen we het nieuwe seizoen met de traditionele Nieuwjaarstraining (buiten) om 18.30 uur. Train je normaal alleen op donderdag? Kijk even of het lukt om ook op de Nieuwjaarstraining te komen, want het is een bijzondere ervaring (muts en handschoenen mee en meerdere laagjes onder je Taekwon-Do pak!). We hopen natuurlijk op sneeuw 😉

Geniet van de vakantie en tot in 2024!

International Instructors Course in Wenen

In het weekend van 18 en 19 november werd er een International Instructors Course (IIC) georganiseerd in Wenen, Oostenrijk. Een IIC is een Taekwon-Do seminar, gegeven door het Technical Committee van de wereldbond ITF. Deze IIC werd gegeven door grand masters Héctor Marano en Ung Kim Lan (9e dan) en master Jerzy Jedut (8e dan) en bestond uit drie sessies van elk zo’n vier uur trainen. Er deden ruim vijfhonderd zwarte banders mee, de grootste IIC in Europa ooit! Sung Zang was aanwezig met twee boosabums (Sandra en Francien) en sahyun Martijn.

Verder lezen

Acht Sung Zangers op de LTC

      Geen reacties op Acht Sung Zangers op de LTC

Elk jaar organiseert de landelijke Taekwon-Do bond ITF Nederland twee Landelijke Technische Cursussen (LTC), die worden gegeven door de leden van de Commissie Techniek en Opleiding. Op 22 oktober was de tweede LTC van 2023 en dit keer deden er acht Sung Zangers mee: Margarida, Nore, Niven, boosabums Harmen, Jeffrey, Jasper en Steven en sahyun Martijn, die als lid van de CTO vier onderdelen lesgaf. In totaal waren er ruim 80 Taekwon-Doïn van ITF Nederland aanwezig, van 2e gup rode band tot en met 9e dan zwarte band.

Verder lezen

Geweldig Taekwon-Do Event in Elburg!

      Geen reacties op Geweldig Taekwon-Do Event in Elburg!

Op zaterdag 23 september kwamen ruim tachtig Taekwon-Doïn van zes scholen uit Midden en Noord Nederland bij elkaar in sporthal ’t Huiken in Elburg voor een gezamenlijk Taekwon-Do evenement. Nu eens geen wedstrijd of technische training, maar een middag met alle vijf onderdelen van de Taekwon-Do trainingscyclus: fundamentele bewegingen, patronen (tul), conditionering (dallyon), sparring (matsogi) en zelfverdediging (hosin sul). De bedoeling was om de verbinding te zoeken tussen scholen, instructeurs en deelnemers, op een ontspannen, leerzame en gezellige manier. Het plan voor dit evenement kwam voort uit een gesprek tussen sabum Claudia Martowirono en sahyun Martijn Lindeboom na een diner met de Commissie Techniek en Opleiding, waarin ze het hadden over het belang van samen trainen. Later sloten naast Taekwon-Do scholen Martowirono en Sung Zang ook BOOZ, TCNoord, Nieuwegein en Hwa Rangdo aan.

Verder lezen