Zelfstudie

Op deze pagina’s kun je alle informatie vinden die wij aanbieden als ondersteuning voor de trainingen. De exameneisen kan je hier vinden, eventuele technische bescrijvingen, maar ook links naar ons YouTube kanaal, waar we filmpjes hebben met de steps en verscheidene tuls. Het is belangrijk dat je zelf op de hoogte bent van de eisen voor je volgende examen, zodat je je goed voor kan bereiden op je volgende band!

YouTube

Op het Sung Zang YouTube kanaal zijn inmiddels een groot aantal filmpjes verschenen, o.a. van allerlei trainingen, seminars en een aantal examens (o.a. die van beide sabums voor 5e dan). Daarnaast staan er ook veel techniekdemonstraties op, die bijvoorbeeld erg handig zijn voor het thuis oefenen van tuls en stapsparring. Bekijk de verschillende afspeellijsten via ons Sung Zang kanaal!

Tuls

Jaroslaw Suska is meervoudig wereldkampioen tuls ITF Taekwon-Do, en wordt dus gezien als een van de beste tul lopers in de wereld. Op zijn kanaal staan filmpjes van alle tuls, deze zijn erg handig om te bekijken als je niet meer zeker wist hoe je tul ook alweer ging, of gewoon om inspiratie op te doen! Er is een afspeellijst voor alle tuls tot aan je zwarte band, en een lijst met tuls voor zwarte band en hoger.

Exameneisen

De exameneisen zijn per band samengevat in Technische beschrijvingen en de theorie kun je apart downloaden bij Theorie examenstof. Als je aan nieuwe stof begint is het handig om de relevante Technische beschrijving te downloaden, uit te printen en achterin je trainingsmap toe te voegen. Op deze manier bouw je een steeds dikkere map op, die je als naslagwerk kan gebruiken tijdens de training.

Boosabumopleiding

De zwarte band komt samen met een titel, namelijk ‘boosabum’. Dat is Koreaans en betekent ‘assistent instructeur’. Maar het omknopen van een zwarte band staat niet gelijk aan het weten hoe je les geeft, of daarin ondersteunt. Vandaar dat we bij Sung Zang ook aandacht besteden aan de boosabum opleiding. Er zijn twee trajecten: voor de volwassenen het boosabum traject, compleet met ‘stage’ voor de jeugdgroepen en voor jeugd, met de serie ‘op weg naar de zwarte band’. Hieronder tref je de bijbehorende stukken aan.