Trainen in coronatijd

      Geen reacties op Trainen in coronatijd

Bestuur en hoofdtrainers van Sung Zang hebben de nieuwe coronaregels bestudeerd, advies ingewonnen van gemeente Groningen en overlegd over de aanpak van de trainingen bij Sung Zang. Vanaf maandag 19 oktober trainen we als volgt:

1. Jeugd

Voor jeugd tot 18 jaar verandert er in principe niets: er mag getraind worden en er hoeft geen afstand gehouden te worden. Bij Sung Zang gaan we iets verder dan de regels voorschrijven en houden we waar mogelijk afstand en de jeugd houdt sowieso 1,5 meter afstand tot de trainers. Met dat in gedachten gaat de jeugdgroep in Groningen gewoon door met trainen op de normale tijden (maandag en donderdag 18-19 uur).

2. Junioren/ senioren Aduard

Helaas heeft sporthal De Meeden in Aduard besloten voor senioren de deuren te sluiten. Dat betekent voorlopig geen training in Aduard. De Aduarder leden worden van harte uitgenodigd om naar Groningen te komen (zie hieronder).

3. Junioren/ senioren Groningen

Van gemeente Groningen hebben we toestemming om Taekwon-Do training op individuele basis door te zetten. Dit valt onder deze regel: “Individueel sporten zoals een bezoek aan sportschool, groepsles of zwemmen mag. In iedere afzonderlijke ruimte mogen maximaal 30 sporters.” Deze regel is afkomstig van de website van gemeente Groningen: https://sport050.nl/nieuws/coronavirus/georganiseerd-sporten/ en we hebben onze interpretatie afgestemd met de verantwoordelijke ambtenaren van de gemeente. Uiteraard zullen we nog voorzichtiger zijn dan normaal.

Op basis van deze regel geven we de gelegenheid om vrij te trainen in de zaal op maandag en donderdag, op minstens 1,5 meter afstand. Natuurlijk is het wel mogelijk om vragen te stellen aan de aanwezige trainers, maar er is geen normale training, geen gezamenlijke warming up e.d. We raden aan om vooral bezig te gaan met tul en/of losse technieken (schaduwsparren of oefenen op een bepaalde schop) of dallyon (rekken, kracht- en conditieoefeningen e.d.). Dit betekent wel dat er voorlopig geen proeflessen bij de junioren/seniorengroep mogelijk zijn

Inloop voor de vrije training is vanaf 19.15 tot 19.30 uur (om niet te kruisen met de jeugd). Er wordt niet gezamenlijk gegroet of getraind, iedereen gaat voor zichzelf aan de slag.

Natuurlijk gelden tijdens de trainingen die doorgaan alle afstands-, gezondheids- en hygiëneregels zoals altijd en daar letten we streng op.

We hopen dat de coronamaatregelen snel de gewenste resultaten opleveren en dat er geen aanvullende maatregelen nodig zijn. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

Nieuw seizoen start op 2 september!

      Geen reacties op Nieuw seizoen start op 2 september!

Het nieuwe Taekwon-Do seizoen begint dit jaar in september. Zoals iedereen gemerkt heeft gaat alles dit jaar flink anders dan normaal, dus we hebben wat aanpassingen in onze aanpak en het rooster doorgevoerd.

In plaats van vijf trainingen per week, gaan we er drie per week aanbieden, op maandag, woensdag en donderdag. We kunnen pas per 1 september in de verschillende dojang (trainingszalen), dus het aangepaste rooster ziet er zo uit:

  • Woensdag in Aduard: 19 tot 20.30 uur junioren/seniorentraining in De Meeden (vanaf 2 september);
  • Donderdag in Groningen: 18 tot 19 uur jeugdtraining en 19 tot 20 uur junioren/seniorentraining in Sweelincklaan 2 (vanaf 3 september);
  • Maandag in Groningen: 18 tot 19 uur jeugdtraining en 19 tot 20.30 uur junioren/seniorentraining in Sweelincklaan 2  (vanaf 7 september).

Er zijn dus nog steeds twee jeugdtrainingen (maandag en donderdag), maar die op maandag is gecombineerd met de junioren/seniorentraining. De jeugd traint dan van 19 tot 20 uur.

Net als altijd zijn alle Sung Zang leden van harte welkom in alle lessen en locaties, dus doe er je voordeel mee! Ook zijn altijd mensen welkom om een proefles te volgen. Neem dan even contact op met sahyun Martijn.

De coronatijd is nog niet voorbij, dus we houden de ontwikkelingen in de gaten en passen ons daaraan aan.

Voor, tijdens en na de trainingen gelden de volgende regels/ afspraken: thuis omkleden, afstand houden buiten de training, handenwassen voor en na de training. Tijdens training hoeven we geen afstand te houden, maar we zijn wel voorzichtig (b.v. door geen kussens te delen, niet te stoten, niet langdurig dicht bij elkaar zijn).

Tot in de dojang!

Sung Zang Taekwon-Do Quiz!

      1 reactie op Sung Zang Taekwon-Do Quiz!

Taekwon-Do heeft behalve een fysieke ook een mentale en theoretische kant. Vandaag testen we je theoretische kennis. Sommige antwoorden zul je misschien zo weten, andere zijn lastig, of weet je echt niet. Dat geeft niks, want juist bij deze quiz is het de bedoeling dat je de antwoorden die je niet weet, gaat opzoeken, zodat je niet alleen je kennis test, maar ook nog eens vergroot! Deze quiz is voor jeugd, junioren én senioren geschikt.

Verder lezen

Actief en gezond tijdens de crisis: saju-uitdaging!

Het zijn vreemde tijden en het is niet makkelijk om binnen te zitten, afstand te moeten houden en niet te weten wat de toekomst brengt. We zouden natuurlijk bij de pakken neer kunnen gaan zitten, maar dat past niet goed bij Taekwon-Doïn. De grondbeginselen van Taekwon-Do omvatten immers ook doorzettingsvermogen (in nae) en onoverwinnelijkheid van geest (baekjul boolgool). Daarnaast is zelfbeheersing (guk gi) van belang om bijvoorbeeld écht 1,5 meter afstand van mensen te houden.

Natuurlijk is het verstandig om door te trainen, omdat als je fit bent, je beter tegen ziekten bestand bent. Blijf dus ook de oefeningen uit onze vorige mail doen, dan kom je sterker, fitter en leniger uit deze crisis.  

Om iedereen te helpen actief te blijven, hebben we daarom voor Sung Zang-leden en alle andere Taekwon-Doïn die mee willen doen de saju-uitdaging bedacht!

Verder lezen

Trainingspauze ivm corona

      Geen reacties op Trainingspauze ivm corona

Het zal niemand ontgaan zijn: het coronavirus houdt Nederland en ook Groningen in zijn greep. Gisteren kwam het kabinet met nieuwe maatregelen, waarop we allereerst de trainingen van donderdag en vrijdag hebben afgelast, om even de tijd te hebben de situatie te analyseren. Inmiddels is het overduidelijk dat het beter is om een trainingspauze in te lassen. We volgen daarin de overheid, het RIVM en ook onze eigen Taekwon-Do bond ITF Nederland en dat betekent dat in elk geval tot 13 mei 2020 er geen Taekwon-Do trainingen zijn bij Sung Zang.

Het voelt heel vreemd om de school een tijd dicht te doen, maar voor de veiligheid en gezondheid van de leden en de samenleving is dat de enige goede beslissing op dit moment. En het betekent natuurlijk niet dat jullie thuis niet door kunnen trainen! Op deze site vind je alle informatie over de trainingsstof voor je volgende band, een mooi overzicht van alle theorie en Koreaanse termen, links naar Taekwon-Do filmpjes enzovoort. Een tul (of losse stappen ervan) kun je overal lopen en dallyon (rekken, krachtoefeningen, conditionering) kan ook prima thuis.

We wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe de aankomende tijd en hopelijk tot over niet al te lang in de dojang!

Het bestuur en de trainers,

Sahyun Martijn, sabum Martin, boosabums Sandra, Steven, Rob, Liam en Bob

Goede Taekwon-Do voornemens!

      Geen reacties op Goede Taekwon-Do voornemens!

Een gezond, gelukkig en sportief 2020 gewenst! We hopen dat iedereen van de Kerstvakantie genoten heeft en dat de Sung Zangers weer staan te trappelen om te gaan trainen!

Tijdens de vakantie hebben we drie dagen Taekwon-Do workshops en demo’s gegeven in Forum Groningen. Dat was superleuk en goed voor het clubgevoel. Bekijk het verslag van dag 1, meer foto’s volgen.  Alle Sung Zangers die meegeholpen hebben: dank jullie wel! En alle deelnemers en geïnteresseerden: kom die twee gratis proeflessen volgen! 

De lessen beginnen weer op 6 januari (in Helpman) en 8 januari (in Aduard) op de normale tijden. In Helpman maandag dus gewoon les van 18 tot 19 voor de jeugd en van 19 tot 20.30 uur voor junioren/ senioren.

In Aduard is woensdag de eerste les van 2020: van 19 tot 20.30 uur voor junioren/ senioren.

Zie hier voor alle dagen en tijden: http://www.sungzang.nl/SZ/tijden-en-plaatsen/