Sung Zang Taekwon-Do Quiz!

      1 reactie op Sung Zang Taekwon-Do Quiz!

Taekwon-Do heeft behalve een fysieke ook een mentale en theoretische kant. Vandaag testen we je theoretische kennis. Sommige antwoorden zul je misschien zo weten, andere zijn lastig, of weet je echt niet. Dat geeft niks, want juist bij deze quiz is het de bedoeling dat je de antwoorden die je niet weet, gaat opzoeken, zodat je niet alleen je kennis test, maar ook nog eens vergroot! Deze quiz is voor jeugd, junioren én senioren geschikt.

Verder lezen

Actief en gezond tijdens de crisis: saju-uitdaging!

Het zijn vreemde tijden en het is niet makkelijk om binnen te zitten, afstand te moeten houden en niet te weten wat de toekomst brengt. We zouden natuurlijk bij de pakken neer kunnen gaan zitten, maar dat past niet goed bij Taekwon-Doïn. De grondbeginselen van Taekwon-Do omvatten immers ook doorzettingsvermogen (in nae) en onoverwinnelijkheid van geest (baekjul boolgool). Daarnaast is zelfbeheersing (guk gi) van belang om bijvoorbeeld écht 1,5 meter afstand van mensen te houden.

Natuurlijk is het verstandig om door te trainen, omdat als je fit bent, je beter tegen ziekten bestand bent. Blijf dus ook de oefeningen uit onze vorige mail doen, dan kom je sterker, fitter en leniger uit deze crisis.  

Om iedereen te helpen actief te blijven, hebben we daarom voor Sung Zang-leden en alle andere Taekwon-Doïn die mee willen doen de saju-uitdaging bedacht!

Verder lezen

Trainingspauze ivm corona

      Geen reacties op Trainingspauze ivm corona

Het zal niemand ontgaan zijn: het coronavirus houdt Nederland en ook Groningen in zijn greep. Gisteren kwam het kabinet met nieuwe maatregelen, waarop we allereerst de trainingen van donderdag en vrijdag hebben afgelast, om even de tijd te hebben de situatie te analyseren. Inmiddels is het overduidelijk dat het beter is om een trainingspauze in te lassen. We volgen daarin de overheid, het RIVM en ook onze eigen Taekwon-Do bond ITF Nederland en dat betekent dat in elk geval tot 13 mei 2020 er geen Taekwon-Do trainingen zijn bij Sung Zang.

Het voelt heel vreemd om de school een tijd dicht te doen, maar voor de veiligheid en gezondheid van de leden en de samenleving is dat de enige goede beslissing op dit moment. En het betekent natuurlijk niet dat jullie thuis niet door kunnen trainen! Op deze site vind je alle informatie over de trainingsstof voor je volgende band, een mooi overzicht van alle theorie en Koreaanse termen, links naar Taekwon-Do filmpjes enzovoort. Een tul (of losse stappen ervan) kun je overal lopen en dallyon (rekken, krachtoefeningen, conditionering) kan ook prima thuis.

We wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe de aankomende tijd en hopelijk tot over niet al te lang in de dojang!

Het bestuur en de trainers,

Sahyun Martijn, sabum Martin, boosabums Sandra, Steven, Rob, Liam en Bob

Goede Taekwon-Do voornemens!

      Geen reacties op Goede Taekwon-Do voornemens!

Een gezond, gelukkig en sportief 2020 gewenst! We hopen dat iedereen van de Kerstvakantie genoten heeft en dat de Sung Zangers weer staan te trappelen om te gaan trainen!

Tijdens de vakantie hebben we drie dagen Taekwon-Do workshops en demo’s gegeven in Forum Groningen. Dat was superleuk en goed voor het clubgevoel. Bekijk het verslag van dag 1, meer foto’s volgen.  Alle Sung Zangers die meegeholpen hebben: dank jullie wel! En alle deelnemers en geïnteresseerden: kom die twee gratis proeflessen volgen! 

De lessen beginnen weer op 6 januari (in Helpman) en 8 januari (in Aduard) op de normale tijden. In Helpman maandag dus gewoon les van 18 tot 19 voor de jeugd en van 19 tot 20.30 uur voor junioren/ senioren.

In Aduard is woensdag de eerste les van 2020: van 19 tot 20.30 uur voor junioren/ senioren.

Zie hier voor alle dagen en tijden: http://www.sungzang.nl/SZ/tijden-en-plaatsen/

Taekwon-Do workshops Forum Groningen, dag 1

Op de eerste dag van het Roald Dahl Festival in Forum Groningen heeft de crew van Taekwon-Do school Sung Zang vier workshops gegeven én daartussen voortdurend minitrainingen verzorgd. Boosabum Steven gaf de workshops en wist de kinderen enorm enthousiast aan het schoppen te krijgen. Dank aan alle deelnemers en vrijwilligers!

Kijk hieronder naar een kleine foto-impressie van de dag.

Word een Sterke Slimmerik!

      Geen reacties op Word een Sterke Slimmerik!
Forum Kinderboekenbal

Op 28, 29 en 30 december (dus tussen Kerst en Oud&Nieuw) geven we demo’s en workshops in het dan net geopende Forum aan de Nieuwe Markt in Groningen. Dit doen we in het kader van het Roald Dahl Festival, dus de deelnemers gaan het opnemen tegen gevaarlijke reuzen, heksen en Griezels! De workshops zijn voor jong en oud en we behandelen allemaal slimme technieken en sluwe moves, zodat alle deelnemers slimmer en sterker worden dan hun belagers. Aan het eind van elke dag gaan we ook nog planken breken met de aangeleerde technieken! We hebben al een enorme stapel houten planken klaarliggen (de grote voor volwassenen, kleinere voor jeugd).

Heel veel planken om te breken!

De workshops zijn gratis en je kunt ons tussen 13 en 16 uur vinden in de grote hal van het Forum Groningen: we zijn in onze pakken niet te missen natuurlijk. Kom kijken, kom meedoen (en voor Sung Zangers: kom helpen), het wordt supergaaf.

Lees meer op de website van Forum Groningen.