Word een Sterke Slimmerik!

      Geen reacties op Word een Sterke Slimmerik!
Forum Kinderboekenbal

Op 28, 29 en 30 december (dus tussen Kerst en Oud&Nieuw) geven we demo’s en workshops in het dan net geopende Forum aan de Nieuwe Markt in Groningen. Dit doen we in het kader van het Roald Dahl Festival, dus de deelnemers gaan het opnemen tegen gevaarlijke reuzen, heksen en Griezels! De workshops zijn voor jong en oud en we behandelen allemaal slimme technieken en sluwe moves, zodat alle deelnemers slimmer en sterker worden dan hun belagers. Aan het eind van elke dag gaan we ook nog planken breken met de aangeleerde technieken! We hebben al een enorme stapel houten planken klaarliggen (de grote voor volwassenen, kleinere voor jeugd).

Heel veel planken om te breken!

De workshops zijn gratis en je kunt ons tussen 13 en 16 uur vinden in de grote hal van het Forum Groningen: we zijn in onze pakken niet te missen natuurlijk. Kom kijken, kom meedoen (en voor Sung Zangers: kom helpen), het wordt supergaaf.

Lees meer op de website van Forum Groningen.

7e dan examen in Lokeren, België

      Geen reacties op 7e dan examen in Lokeren, België

Op zondag 20 oktober vertrokken sabum Martijn en boosabum Martin voor een drieëneenhalf uur durende autorit naar Lokeren in België. Daar is namelijk de thuisdojang van Grand Master Frank Vanberghen en die ging, samen met Grand Master James Tjin A Ton uit Utrecht, het 7e dan examen van Martijn afnemen.

Verder lezen

Z-ITS Eindtraining

      Geen reacties op Z-ITS Eindtraining

Onze (boo)sabums Martijn, Martin en Sandra hebben bij de landelijke bond ITF Nederland de opleiding Zelfstandig ITF Taekwon-Do Sportleider (Z-ITS) gevolgd dit jaar. De opleiding bestond uit drie intensieve trainingsweekenden onder leiding van ITS opleiders sabum Patrick den Hoed en sabum Martijn van der Velde. Daarnaast moest een uitgebreid portfolio uitgewerkt worden en een eindtraining gegeven worden. Op 5 oktober was die Z-ITS Eindtraining in de dojo van Sportcentrum Kardinge in Groningen. ITS beoordelaar sabum Martin Verberk.

Verder lezen

De slag van Hwangsanbeol

      Geen reacties op De slag van Hwangsanbeol

Op zondag 15 september heeft sabum Martijn bij het zomerkamp van Sportschool Tim Kool (STK) het Taekwon-Do spel ‘De slag van Hwangsanbeol’ begeleid. Daarvoor reisden ze terug in de tijd naar het jaar 660 in Korea voor een twee uur durende epische battle tussen het enorme leger van koninkrijk Silla (180.000 man, in het spel 36 Taekwon-Doin) en de troepen van generaal Ge Baek (5.000 man, gespeeld door 9 dappere deelnemers).

Verder lezen

Vijf nieuwe zwarte banden bij Sung Zang

      Geen reacties op Vijf nieuwe zwarte banden bij Sung Zang

Op 14 september haalden vijf leden van Taekwon-Do vereniging Sung Zang de felbegeerde zwarte band. Bart, Eelkje, Jasper, José en Sterre deden examen in de Aduardse vestiging van de Taekwon-Do school en het examen werd afgenomen door sabum Martijn Lindeboom (6e dan) en boosabum Martin de Vries (3e dan).

Verder lezen

Sung Zang Zomerkamp 2019

      Geen reacties op Sung Zang Zomerkamp 2019

Vlak voor de zomervakantie ging een grote groep Sung Zangers op Zomerkamp in Drouwen. Een mooie plek in een prachtige omgeving, waar we met vijf trainingen (nog afgezien van de schoppen, tul en sprongen tussendoor) en een groot, door boosabum Sandra georganiseerd spel ons het vuur uit de sloffen hebben gelopen. Verder lezen

Start seizoen: zorg dat je er bij bent!

      Geen reacties op Start seizoen: zorg dat je er bij bent!

Het Taekwon-Do seizoen begint weer op 26 augustus (in Groningen) en op 28 augustus (in Aduard) en we gaan direct weer lekker los met alle groepen! De eerste paar trainingen gaan we natuurlijk het luie vakantiezweet er uit trainen (indien van toepassing) en we gaan allemaal gave, nieuwe en bekende Taekwon-Do technieken, tul, sparringsvormen, breektesten en vliegende schoppen doen. Voor elk wat wils, ook voor nieuwe mensen die Taekwon-Do willen ontdekken. Verder lezen

24 nieuwe Taekwon-Do graden

De afgelopen dagen deden er evenveel mensen examen bij Taekwon-Do school Sung Zang als er tul (patronen) zijn: 24. Op maandag in Helpman gingen 12 jeugdleden en 4 volwassenen op voor een nieuwe graad en op woensdag in Aduard waren er 3 jeugd en 5 volwassenen van de partij. Vrijwel alle gekleurde band niveaus kwamen aan de orde: 9 gingen voor wit-gele band op en 1 zelfs voor rood-zwart. Verder lezen