Kennismaken met Taekwon-Do dit najaar

      Geen reacties op Kennismaken met Taekwon-Do dit najaar

Taekwon-Do school Sung Zang doet in het najaar mee aan twee sportpromotieprogramma’s van gemeente Groningen en NOC*NSF! Allereerst is er de Nationale Sportweek (17 t/m 26 september), waar we twee open trainingen aanbieden (voor zowel jeugd als junioren/senioren). In oktober/ november organiseren we ook een set van vier trainingen in het kader van de Sporthopper.

Verder lezen

Nieuw Taekwon-Do seizoen

      Geen reacties op Nieuw Taekwon-Do seizoen

Eindelijk is het zo ver: we gaan weer beginnen met Taekwon-Do, zonder beperkingen in de zaal! Natuurlijk blijven er veiligheidsoverwegingen (zie onder) en blijven we voorzichtig, maar we mogen weer los, compleet met contact (denk aan sparren en werken op kussens) en gebruik van de kleedkamers. We hebben daar veel zin in!

A.s. maandag (23 augustus) gaan we starten met een gezamenlijke training voor alle groepen (jeugd, junioren en senioren Groningen + junioren en senioren Aduard) in de gymzaal Sweelincklaan 2 in Groningen van 18.30 tot 19.30 uur.

Daarna gaan de lessen in Groningen op de normale tijden weer van start (vanaf donderdag 26 augustus) en vanaf woensdag 1 september is er weer training in De Meeden in Aduard. Ook is het mogelijk om vanaf dan twee gratis proeflessen te volgen. Inschrijven kan via het veld hiernaast.

Hopelijk tot snel in de dojang (trainingszaal)!

Bestuur en trainers Sung Zang

Jeffrey geslaagd voor zwarte band!

Het examen voor 1e dan zwarte band is de tweede grote mijlpaal in een Taekwon-Do carrière (na het beginnen met witte band en doorzetten), dus donderdag avond 8 juli was een speciale gelegenheid: het zwarte band examen van Jeffrey van den Berg.

Jeffrey is als negenjarige bij Sung Zang begonnen en heeft acht jaar stevig doorgetraind voor uiteindelijk dit examen. Ondanks de coronapandemie, niet trainen door de lockdown, buiten trainen en aangepast trainen, was Jeffrey uitstekend voorbereid voor deze uitdaging.

Verder lezen

Jeugdexamens Sung Zang geslaagd

      Geen reacties op Jeugdexamens Sung Zang geslaagd

Op donderdag 8 juli deden 19 kandidaten examen voor een nieuwe kleur band. Dit was het eerste groepsexamen sinds de start van de coronapandemie bij Sung Zang.

Leden van de jeugd en juniorengroep lieten hun technieken zien, zowel op kussens als met partner en individueel. Ondanks de vreemde tijd, het langdurig niet of buiten trainen, waren de kandidaten goed voorbereid.

Verder lezen

We trainen weer binnen (in Groningen)

De versoepelingen in de coronamaatregelen zijn uitgebreid, ook voor sport. Vanaf maandag 7 juni 2021 trainen we weer twee keer per week binnen in de dojang aan de Sweelincklaan 2 in Groningen. In Aduard starten we na de zomervakantie weer.

We hebben maandenlang (soms in weer en wind) buiten getraind, dus het is weer even wennen in de zaal. We bouwen veilig en voorzichtig op met de trainingsintensiteit en zijn Koreaanser dan generaal Choi voor wat betreft de coronamaatregelen. We mógen in principe alles weer, zonder afstand te houden, maar we bekijken per oefening en situatie wat verstandig en verantwoord is.

Dit zijn de dagen en tijden dat we trainen in Groningen (Sweelincklaan 2, Helpman).

 • Maandag
  • 18 tot 19 uur jeugdgroep
  • 19 tot 20 uur junioren-/ seniorengroep
 • Donderdag
  • 18 tot 19 uur jeugdgroep
  • 19 tot 20 uur junioren-/ seniorengroep

Voor iedereen die een keer Taekwon-Do uit wil proberen, vul het Proeflesformulier hiernaast in. Sung Zang leden: neem vooral vrienden, familie, collega’s, klas/ studiegenoten mee naar de training om te kijken of Taekwon-Do iets voor hen is. Iedereen is van harte welkom bij Sung Zang!

Ook weer training op maandag in Groningen

Vanaf afgelopen maandag (10 mei) organiseren we een tweede reguliere training in de week in Groningen, namelijk op de maandag. Voorlopig nog steeds buiten (het schoolplein naast Sweelincklaan 2) en voor jongeren (onder 27 jaar), maar zonder afstand tot elkaar te hoeven houden. We werken ook weer aan een jeugdexamen voor de zomervakantie, dus zorg dat je er bij bent.

Verder lezen

Danexamen met regen, kou en hagel

      Geen reacties op Danexamen met regen, kou en hagel

Op zaterdag 27 maart werd op het schoolplein naast de Sung Zang dojang een Taekwon-Do puzzelmattenvloer uitgelegd. Ervoor – net onder het afdak van de school – werd een tafel en stoel voor de examinator, sahyun Martijn, neergezet en de Sung Zang vlag opgehangen. Toen er weer een hagelbui voorbij was, ging het examen van boosabums Sandra en Francien (voor derde dan) en Jasper (voor tweede dan) van start!

Verder lezen

Proefexamens + Lockdownopdrachtenwinnaar

Op 24 februari kwamen vier Sung Zangers bij elkaar voor een proefexamen. Maar eerst was één van hen aan de beurt om in het zonnetje (en chocolade) gezet te worden. Sahyun Martijn reikte namens de initiatiefnemers van de Lockdownopdrachten (boosabums Steven en Johnny) en het Sung Zang bestuur een leuk pakketje uit aan de winnaar: boosabum Jasper! Kijk hier voor de uitslag.

Verder lezen

Sung Zang Lockdown opdracht UITSLAG!

      Geen reacties op Sung Zang Lockdown opdracht UITSLAG!

Hierbij de collage van de ingezonden trainingsfoto’s. Leuk om te zien hoe iedereen traint! Nu kunnen we ook alle punten optellen en dat geeft de volgende uitslag:

 • Eerste plaats: Jasper
 • Tweede plaats: Fieke
 • Gedeeld derde plaats: Sandra, Sandra en Martijn!

Jasper gefeliciteerd, we komen binnenkort de prijs brengen. Iedereen bedankt voor het meedoen, we hebben ons erg vermaakt met alle filmpjes en foto’s. Hopelijk tot binnenkort in de zaal en anders online!

Sung Zang Lockdown opdracht 5

      Geen reacties op Sung Zang Lockdown opdracht 5

We zijn alweer bij de laatste opdracht. Deze keer zien we graag een foto. De reden is dat we van alle inzendingen een collage gaan maken! Creativiteit scoort altijd heel hoog. Wees niet bang om je familie of gekke attributen te gebruiken voor de foto. De foto kan je inleveren via opdrachten@sungzang.nl of via whatsapp naar Boosabum Steven. 

Opdracht 5

“Maak een foto van jezelf terwijl je thuis aan het trainen bent. Creatiefste/Sportiefste foto wint!”

Hieronder een voorbeeld ter inspiratie. Stuur je opdracht in voor zondag 24 30 januari 12:00 uur.