Geweldig Taekwon-Do Event in Elburg!

      Geen reacties op Geweldig Taekwon-Do Event in Elburg!

Op zaterdag 23 september kwamen ruim tachtig Taekwon-Doïn van zes scholen uit Midden en Noord Nederland bij elkaar in sporthal ’t Huiken in Elburg voor een gezamenlijk Taekwon-Do evenement. Nu eens geen wedstrijd of technische training, maar een middag met alle vijf onderdelen van de Taekwon-Do trainingscyclus: fundamentele bewegingen, patronen (tul), conditionering (dallyon), sparring (matsogi) en zelfverdediging (hosin sul). De bedoeling was om de verbinding te zoeken tussen scholen, instructeurs en deelnemers, op een ontspannen, leerzame en gezellige manier. Het plan voor dit evenement kwam voort uit een gesprek tussen sabum Claudia Martowirono en sahyun Martijn Lindeboom na een diner met de Commissie Techniek en Opleiding, waarin ze het hadden over het belang van samen trainen. Later sloten naast Taekwon-Do scholen Martowirono en Sung Zang ook BOOZ, TCNoord, Nieuwegein en Hwa Rangdo aan.

Het opstellen met zoveel deelnemers bleek nog een flinke uitdaging, vooral omdat de jongere en minder hoog gegradueerden nog nooit in zo’n grote groep hadden opgesteld. Na het groeten was er een welkomstwoordje, voorstellen van de trainers (sahyun Martijn van Sung Zang, sabums Fred van Hwa Rangdo, Claudia en Raymond van Martowirono, Wouter van Nieuwegein en boosabum Farid van TCNoord – sahyun Robert van BOOZ kwam later) en uitleg over de dag door sahyun Martijn. Direct daarna gaf sabum Claudia een stevige warming-up, compleet met spelletjes, conditionering (het eerste onderdeel van de cyclus) en rekken.

Het hoofdprogramma bestond uit vier onderdelen, gegeven door de verschillende instructeurs. Alle vier de groepen deden elk onderdeel, op eigen niveau en met (grotendeels) leeftijdsgenoten. Door de ontspannen aanpak en de alternatieve trainingsonderwerpen waren er veel inzichtmomenten, is er veel geleerd en lol gehad. Tussendoor was er nog een korte pauze om even op adem te komen en wat te eten en te drinken. Er werd afgesloten met een groepsfoto en de afspraak om vaker zulke evenementen te organiseren.

De organisatoren kijken zeer tevreden terug op dit evenement en van de deelnemers hebben we alleen maar positieve geluiden gehoord (al waren er een paar die nog wel een wat zwaardere training hadden gewild). Op naar het volgende Event!

Nieuw Taekwon-Do seizoen van start

      Geen reacties op Nieuw Taekwon-Do seizoen van start

Op maandag 4 september starten de trainingen weer bij Taekwon-Do school Sung Zang, voor alle leeftijden en alle bandkleuren. We gaan allerlei nieuwe schoppen, spelletjes, trainingsvormen en patronen/tuls leren aankomend seizoen, dus zorg dat je er vanaf het begin bij bent!

We hebben er veel zin in en kijken er naar uit iedereen weer te zien!

Iedereen die Taekwon-Do wil uitproberen is van harte welkom voor twee gratis proeflessen (inschrijven via het formulier hiernaast ->).

Dit is het rooster:
Maandag (gymzaal Sweelincklaan 2)
19-20 uur: jeugd, junioren en senioren trainen samen
20-20.30 uur: junioren en seniorentraining
20.30-21 uur: vrije training

Donderdag (gymzaal Sweelincklaan 2)
18.00-19.00 uur: jeugdtraining
19.00-20.00 uur: junioren en seniorentraining
20.00-20.30 uur: vrije training

Zaterdag (dojo Kardinge)
10.00-11.00 uur: vrije training

Om alvast in je agenda te zetten: op zaterdag 23 september organiseren we met vijf andere scholen een gaaf Taekwon-Do evenement in Elburg (bij Zwolle). Daar willen we met zoveel mogelijk leden (jeugd vanaf 7 jaar, junioren en senioren, van witte band tot en met zevende dan zwarte band) naartoe. Tijdens de les krijg je veel meer info.

Tot in de dojang!

Sung Zang Clubdag!

      Geen reacties op Sung Zang Clubdag!

Op 15 juli trokken zo’n twintig Sung Zangers naar het Zilvermeer bij Kardinge in Groningen voor de jaarlijkse zomerse Clubdag. Boosabums Sandra, Jasper en Jeffrey hadden een uitgebreid spelprogramma voorbereid, compleet met Taekwon-Do filosofie, competitie (tussen groepen en individueel) en samenwerkingselementen. Jeugd, junioren en senioren, van witte band tot en met zevende dan, iedereen deed haar of zijn best!

Verder lezen

Zomerexamens Sung Zang

      Geen reacties op Zomerexamens Sung Zang

De zomerexamens van Taekwon-Do vereniging Sung Zang zijn weer geweest. Op donderdag 13 juli waren de meeste kandidaten aan de beurt, maar in de week daaromheen zijn er nog meer examens afgenomen. In totaal gingen 41 leden op voor een volgende stip, slip of band, van gele stip tot en met rode band.
Sahyun Martijn nam de examens af, ondersteund door boosabums Jasper, Liam, Jeffrey en Nore (die zelf ook examen deed, na te hebben geholpen bij de grote jeugdgroep).
Iedereen is geslaagd, we zijn heel trots op onze leden.

Verder lezen

Nieuwe zwarte bander! Boosabum Harmen

Harmen is met Taekwon-Do begonnen in Aduard, waar hij les kreeg van sabum Martin en boosabum Erik en later Rob. Door de jaren heen deed hij mee aan meerdere wedstrijden, werkte hij hard aan zijn techniek en haalde er steeds weer een slip of band bij, tot de zwarte band in zicht begon te komen.
Op 1 juni 2023 was het examen voor 1e dan en aan de kop en de foto kun je de uitslag al afleiden.

Verder lezen

Open Noord-West Veluwe toernooi

Taekwon-Do school Martowirono, onder leiding van sabums Claudia en Raymond, organiseert al vele jaren het Open Noord-West Veluwe toernooi. Sung Zang heeft voor corona vaak meegedaan, maar dit keer waren we alleen met drie scheidsrechters (boosabums Steven, Jasper en Jeffrey) en een groepje kijkers aanwezig (Beau, Isis, Jikke, Nore, Margarida en sahyun Martijn).

Verder lezen

De trainingen beginnen weer!

Op maandag 8 mei (19 uur: jeugd (tot 20 uur), junioren, senioren (tot 20.30 uur)) en donderdag 11 mei (18 uur: jeugd, 19 uur: junioren, senioren) gaan de reguliere trainingen weer van start bij Taekwon-Do school Sung Zang, dus zorg dat je erbij bent!

Iedereen die kennis wil maken met Taekwon-Do: je bent van harte welkom om twee gratis proeflessen volgen. Vul het scherm hiernaast in om je proefles te regelen.

We gaan weer lekker trainen en voor velen komen er ook weer examens aan (1 juni zwarte band, begin juli gekleurde banden).

Hieronder een paar foto’s van verschillende trainingen de afgelopen maanden. Mooie opkomst elke keer en altijd fijne trainingen. Tot in de dojang!

Geslaagd examen bij Sung Zang

      Geen reacties op Geslaagd examen bij Sung Zang

Op donderdag 23 februari deden 13 leden van Taekwon-Do school Sung Zang examen: voor wit-geel tot en met rood-zwart. Twee kandidaten deden examen tijdens de jeugdles. De normale les werd gegeven door boosabums Liam, Jeffrey, Nore en – nieuwe aanwinst! – Jonathan, terwijl sahyun Martijn het examen afnam. De andere elf Sung Zangers lieten hun technieken, saju’s, tul, stapsparring en breektesten zien ná de junioren/seniorentraining. Er werd hard gewerkt, er waren mooie schoppen, standen en technieken te zien en de planken knalden doormidden. Het resultaat was: 13 nieuwe slips en banden!

wit-geel: Saskia, Maartje, Lucie
geel: Julius
geel-groen: Fatih, Jikke, Aloïse
groen: Fieke, Sophie, Ezra
groen-blauw: Jonathan, Kiki
rood-zwart: Niven

Voor de zomervakantie is er een volgend examen, dus we gaan weer lekker doortrainen na de voorjaarsvakantie.

Nieuwjaarstraining in de buitenlucht!

      Geen reacties op Nieuwjaarstraining in de buitenlucht!

Op maandag 9 januari 2023 was de eerste training van Taekwon-Do school Sung Zang. En zoals al vanaf 2008 betekent dat: Nieuwjaarstraining buiten! Eerst werd er binnen gegroet en gelukkig nieuwjaar gewenst, waarna sahyun Martijn een verhaal vertelde over de eerste vereniging van Korea in de zevende eeuw (zie onder). Daarna werden sportschoenen en wat extra laagjes aangetrokken en ging de hele groep van 23 Taekwon-Doïn naar buiten.

Verder lezen

Een geweldig 2023!

      Geen reacties op Een geweldig 2023!

We hopen dat jullie allemaal fijne feestdagen en een spetterend Oud-en-Nieuw hebben gehad! De beste wensen voor het nieuwe jaar! Dat het een sportief, interessant, gezond, veilig, fantastisch en liefdevol jaar mag worden.

Goed voornemen: kom zoveel trainen als je kunt, dan voel je je fit en sterk, gezond en zelfverzekerd! En met meer mensen in de zaal is het trainen ook nóg leuker!

We zien alle Sung Zang leden graag op de traditionele Nieuwjaarstraining: maandag 9 januari van 19 tot 20 uur! Doe thermo-ondergoed, een trainingsbroek, tshirt en trui aan onder je dobok (of doe twee pakken over elkaar aan, net als de sahyun) en neem sportschoenen mee, want we gaan buiten trainen! Weer of geen weer, we gaan de frisse lucht in, alleen bij extreme gladheid blijven we binnen. Elk jaar is dit weer een leuke ervaring, dus zorg dat je er bij bent, ook als je normaal niet op maandag traint.

En als we weer binnen zijn, is er wat te drinken en te eten. Ouders en verzorgers zijn dan ook van harte welkom!

Tot in de dojang!