Sung Zang Zomerkamp: superweekend!

      2 reacties op Sung Zang Zomerkamp: superweekend!

1 voorraden voor het zomerkampDe eerste drie zomerkampen van Sung Zang vonden aan het einde van het seizoen plaats. Dit keer leek het ons een leuk idee om het nieuwe seizoen met een Zomerkamp te beginnen. Lekker opstarten met een gezellige groep en hard trainen om weer helemaal fit te zijn. Nou dat hebben we geweten! Zes trainingen in twee dagen (vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag) en een enerverend eindspel met veel rennen door het bos en fanatieke knokpartijtjes om de drie vlaggen, zorgden voor alle inspanning (en spierpijn) die men zich kon wensen.

Op vrijdag werd het Zomerkamp afgetrapt met een training die gefocust was op opstarten na de vakantie en op Him Ui Wolli: de theorie van de kracht. Alle aspecten van het opwekken en overbrengen van kracht in de Taekwon-Do bewegingen kwamen aan bod. Sabum Martijn gaf deze eerste training.

2 gezellig samen avondeten na de eerste trainingNa de training was er een heerlijk maal, bereid door onze vaste kok, Sandra, die dit jaar voor het eerst ook volledig meetrainde. Dank San, voor de geweldige verzorging!

De avond werd besteed aan verschillende voorbereidende spellen en activiteiten voor het eindspel. Zo maakte elk team (genoemd naar de drie oude koninkrijken in Korea: Baekje, Silla en Koguryo) een eigen vlag en werden de ingrediënten voor een zelfbedachte landentul bij elkaar gezocht.

De nacht was onrustig, zoals dat op een kamp hoort, dus het opstaan op zaterdag ging met de nodige slaperige koppen gepaard. Maar om kwart over acht stond iedereen op het veld voor de ochtendtraining, gegeven door boosabum Hedwig.

Tussen ontbijt en lunch ging een groepje fanatiekelingen sparren. Dat zouden er een stuk of vier, vijf zijn, maar het werden er tien, in de brandende zon. Pittig!

De middagtraining, waar ook aan ieders tuls gewerkt werd, werd afgesloten met vier bikkeltesten. De eerste werd door Lieke gewonnen: degene die het langst in annun sogi, met de armen opzij uitgestrekt kon blijven staan, won een munt voor zijn of haar team. De andere drie testen bestonden uit: 200x opdrukken, 300x dollyo chagi op een kussen en 80x een dumbell van 17 kg op een tafel tillen. Elk team kon één of meerdere leden inzetten per onderdeel, wat soms goed en soms minder uit bleek te pakken. Er werd fanatiek, maar sportief gepresteerd! Goed gedaan.

7 Bikkeltesten om munten voor het eindspel te verdienen (200x opdrukken en 300 dollyos)Na het diner werden de teamtuls van elk land beoordeeld door sabum Martijn en boosabum Hedwig. Echt mooie creaties en de teamleden werkten goed samen, dus iedereen kreeg de munten voor de basisvereisten van de tul test (synchroniteit en het uitvoeren van de juiste bewegingen). Team Baekje won de test en nog wat extra munten.

’s Avonds was het tijd voor het eindspel, in het bos. Elk team kreeg een eigen gebied toegewezen, waar de vlag verstopt moest worden. Met de munten werden aanval/verdediging kaarten gekocht bij de spelleiding en de spelregels (een prachtig systeem, al een paar jaar geleden uitgewerkt door Hedwig en Dagmar) werden nog eens uitgelegd. Het werd een felle en epische strijd, waarbij niet alleen de punten voor het bemachtigen van vlaggen telden, maar ook het aantal veroverde kaarten. Het was al bijna helemaal donker, toen de beslissing viel en bleek dat team Silla de overwinning in de wacht had gesleept.

De avond was erg gezellig en – ook zoals dat gaat op een kamp – de tweede nacht was zeer rustig.

De laatste training in de motregen toonde aan dat zelfs met een moe en spierpijnig lichaam nog stevig gesport kan worden. Vooral de conditietraining van boosabum Hedwig hakte er lekker in.

En zo was het Sung Zomerkamp alweer voorbij! Het weer viel – zeker vergeleken met de voorspellingen – enorm mee. Het was zelfs af en toe heerlijk zonnig en heet.En de sfeer was uitstekend. Wat een gave club!

Heel hartelijk dank aan de organisatie: Hedwig, Francien, Sandra, Fredrik en Martijn.

Het seizoen is weer begonnen (aankomende twee weken zomerrooster in Groningen, normaal in Aduard, daarna weer helemaal normaal) en we gaan er weer lekker tegenaan. Tot in de dojang!

2 gedachten over “Sung Zang Zomerkamp: superweekend!

  1. Dagmar

    Aan de foto’s te zien was het een super leuk kamp. Ik vind het wel jammer dat ik er niet bij kon zijn. Tof dat het spel weer een succes was! Groeten uit Mongolië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.