Breektestspecial Jeugdgroep

      Geen reacties op Breektestspecial Jeugdgroep

Er stond er geen gepland (pas in februari weer), maar de jeugdleden hadden enorm veel zin in een breektestspecial. Sabums Jantien en Martijn Lindeboom gingen akkoord en namen de stapels gele, blauwe en rode planken mee vanuit de locatie Korreweg naar de Sweelincklaan. Breektesten gaan om het doormidden slaan en schoppen van planken (hout of plastic) om de techniek en precisie te testen.

Het enthousiasme van de groep was groot en er werd hard gewerkt.

Na de warming up, die onder andere bestond uit dallyon (het harden en voorbereiden van het lichaam) demonstreerde sabum Martijn een aantal breektesten. De precisie breektest (waarbij de plank met één hand vastgehouden wordt), de powerbreak en de combinatiebreektest (verplicht voor het examen voor rode band).

Daarna werd er geoefend op sonkal taerigi (meshandslag) op kleine kussens en dollyo chagi (rondwaartse schop met opgetrokken tenen) op grote kussens. De groep werd opgedeeld in witte en witgele banden bij sabum Jantien, die aan de slag gingen met de gele (minst zware) planken en de gele, groene en blauwe banden bij sabum Martijn en boosabum Hedwig.

De blauwe banden gingen behalve met de al geoefende technieken ook bezig met de precisie breektest (verplicht voor het examen voor blauwrode band) en de powerbreak met yop chagi op twee blauwe planken.

De zaal was twintig minuten lang gevuld met kreten, knallen en het geluid van brekende planken. Iedereen van de 21 deelnemers sloeg een plank door en sommige zelfs een heleboel.

Een breektest gaat niet zozeer over hoe groot en sterk je bent, maar veel meer over hoe precies en snel je je techniek kunt uitvoeren. Het was gaaf om te zien hoe sommige leerlingen versteld stonden van hun eigen prestaties.

Goed werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.