Gesprongen dubbele zijwaartse schop

      Geen reacties op Gesprongen dubbele zijwaartse schop

Op 19 december heeft de junioren/seniorengroep een stevige kussentraining afgewerkt, met als hoogtepunt de gesprongen dubbele zijwaartse schop op het grote kussen. Deze twimyo sangbal yopcha jirugi (zoals de schop in het Koreaans heet) lijkt op de gewone gesprongen zijwaartse schop, alleen wordt hierbij ook met de onderste voet geraakt, voor extra veel impact.

De aanloop is belangrijk om snelheid te maken, waarna je afzet met één voet. Je springt niet alleen omhoog, maar ook in de diepte. Beide benen zijn gebogen in de lucht, tot vlak voor het doel. De schop zelf voer je uit door beide benen tegelijkertijd hard uit te strekken. Als laatste probeer je veilig te landen en neem je een gevechtshouding aan.

 

 

Hieronder een filmpje met een heleboel prachtige schoppen. Dank aan boosabum Martin voor het vasthouden van het kussen. En dank aan Leon, Anne, boosabum Erik en sabum Martijn voor het schoppen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.