Afsluitende training van 2011

      Geen reacties op Afsluitende training van 2011

Op 22 december werden de afsluitende trainingen van 2011 bij Taekwon-Do school Sung Zang gegeven. Tijd om iets leuks te doen! Bij de jeugdgroep hebben we gesprongen technieken geoefend. Bij de junioren/senioren spetterende combinaties. Beide zijn gefilmd en vandaag is het eerste filmpje aan de beurt, die van de jeugdgroep met een gesprongen schop-stoot!

Deze techniek werd eerst opgeknipt geoefend. Begonnen werd met een losse stoot in het voorbijspringen. Daarna een losse gesprongen zijwaartse schop naar opzij… En toen gecombineerd tot de zogenaamde twio ap jirumyo yop chagi.

Dit is een gesprongen (twio) techniek waarbij je een zijwaartse schop (yop chagi) naar de ene kant maakt, terwijl (of waarna) je met de vuist naar de andere kant slaat (ap jirumyo, het zou normaal jirugi zijn, maar in combinatie met de schop wordt het vervoegd tot jirumyo). De techniek wordt tussen twee kussens in uitgevoerd: de yop chagi op het grote kussen, de stoot op het kleine.

Boosabum Hedwig en sabum Jantien hielden vast, terwijl de hele groep zijn kunsten vertoonde.

De junioren/seniorengroep heeft de laatste training ook goed besteed. De Taekwon-Doïn (van wit t/m rood en sabum Martijn deed ook mee) studeerde een flitsende combinatie in, die vervolgens is vastgelegd op video. In het nieuwe jaar op de site te zien, maar nu alvast wat foto-voorbeelden. Het zijn screenshots van de filmpjes, dus geen hoge kwaliteit, maar dat mag de pret niet drukken.
Alvast een goede jaarwisseling en een gezond, sportief en gelukkig 2012!

Sabums Jantien en Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.