Winterexamen junioren/senioren Sung Zang

      4 reacties op Winterexamen junioren/senioren Sung Zang

Op maandag 12 december traden 16 nerveuze, maar goed getrainde Taekwon-Doin aan voor het winterexamen van Taekwon-Do school Sung Zang. Het examen werd afgenomen door sabums Jantien en Martijn Lindeboom (beide vijfde dan ITF en Internationaal Instructeur) in de gymzaal van de Sionskerk (Korreweg 198) in Groningen. De kandidaten gingen op voor wit-gele tot en met rode band.

Een aantal toeschouwers hebben foto’s gemaakt, dus onderaan dit bericht tref je een mooie fotoreportage aan.

Zoals gewoonlijk werd het examen geopend met een korte warming up, gegeven door sabum Martijn, terwijl sabum Jantien de administratie klaarmaakte. De kandidaten werden in vier groepjes op graduatie ingedeeld. De blauw-rode banders beten het spits af, aangezien zij de meeste stof te demonstreren hadden.

Eerst werden er tuls en saju’s gelopen, in twee etappes. Mooie technieken, strakke schoppen en vloeiende sine waves waren de norm. Natuurlijk ging er ook wel eens wat mis, maar over het algemeen zag het er strak en verzorgd uit. Er is duidelijk hard gewerkt het afgelopen half jaar.

De sambo, ibo en ilbo matsogi waren vervolgens aan de beurt. Iedereen die stapsparring te doen had, ging tegelijkertijd aan het werk, terwijl de sabums er keurend tussendoor liepen.

In verband met de tijd werden de breektesten (gyok pa) begeleid door sabum Martijn, terwijl sabum Jantien de theorie doornam met de kandidaten. De gebroken planken vlogen door de lucht! Niet alleen  powerbreaks, maar ook precisie (waarbij de plank maar met één hand vastgehouden wordt) en combinatie breektesten werden uitgevoerd. Als altijd een spectaculair onderdeel. Na het breken ging ook sabum Martijn theorievragen stellen.

Volgend examen moet er een oplossing gevonden worden voor de tijd, want die was best krap deze avond.

Na kort overleg waren de sabums er uit. Vijftien deelnemers waren geslaagd voor hun nieuwe graad, waaronder de eerste vier rode banders (2e gup) van Sung Zang! Extra pluimen waren er voor Sylke, Francien en Kyra, voor hun zeer verzorgde en strakke technieken.

Een kandidaat had z’n dag niet en doet binnenkort herexamen voor de tuls. Komt goed!

Kijk hieronder voor de hele fotoreportage.

Van harte gefeliciteerd allemaal met jullie nieuwe band of slip!

 

sabums Jantien en Martijn Lindeboom

 

4 gedachten over “Winterexamen junioren/senioren Sung Zang

  1. Marko van de Braak

    Proficiat aan alle geslaagden! En natuurlijk ook de sabums, want de leerlingen zijn zo goed als hun leraar. Wel spannend natuurlijk, zeker voor de 2e guppers. Zij hebben in de verte reeds zicht op de zwarte band. Lekker blijven trainen, dan moet het goed komen.

    Marko van de Braak
    Chong do kwan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.