Geweldig Taekwon-Do Event in Elburg!

      Geen reacties op Geweldig Taekwon-Do Event in Elburg!

Op zaterdag 23 september kwamen ruim tachtig Taekwon-Doïn van zes scholen uit Midden en Noord Nederland bij elkaar in sporthal ’t Huiken in Elburg voor een gezamenlijk Taekwon-Do evenement. Nu eens geen wedstrijd of technische training, maar een middag met alle vijf onderdelen van de Taekwon-Do trainingscyclus: fundamentele bewegingen, patronen (tul), conditionering (dallyon), sparring (matsogi) en zelfverdediging (hosin sul). De bedoeling was om de verbinding te zoeken tussen scholen, instructeurs en deelnemers, op een ontspannen, leerzame en gezellige manier. Het plan voor dit evenement kwam voort uit een gesprek tussen sabum Claudia Martowirono en sahyun Martijn Lindeboom na een diner met de Commissie Techniek en Opleiding, waarin ze het hadden over het belang van samen trainen. Later sloten naast Taekwon-Do scholen Martowirono en Sung Zang ook BOOZ, TCNoord, Nieuwegein en Hwa Rangdo aan.

Het opstellen met zoveel deelnemers bleek nog een flinke uitdaging, vooral omdat de jongere en minder hoog gegradueerden nog nooit in zo’n grote groep hadden opgesteld. Na het groeten was er een welkomstwoordje, voorstellen van de trainers (sahyun Martijn van Sung Zang, sabums Fred van Hwa Rangdo, Claudia en Raymond van Martowirono, Wouter van Nieuwegein en boosabum Farid van TCNoord – sahyun Robert van BOOZ kwam later) en uitleg over de dag door sahyun Martijn. Direct daarna gaf sabum Claudia een stevige warming-up, compleet met spelletjes, conditionering (het eerste onderdeel van de cyclus) en rekken.

Het hoofdprogramma bestond uit vier onderdelen, gegeven door de verschillende instructeurs. Alle vier de groepen deden elk onderdeel, op eigen niveau en met (grotendeels) leeftijdsgenoten. Door de ontspannen aanpak en de alternatieve trainingsonderwerpen waren er veel inzichtmomenten, is er veel geleerd en lol gehad. Tussendoor was er nog een korte pauze om even op adem te komen en wat te eten en te drinken. Er werd afgesloten met een groepsfoto en de afspraak om vaker zulke evenementen te organiseren.

De organisatoren kijken zeer tevreden terug op dit evenement en van de deelnemers hebben we alleen maar positieve geluiden gehoord (al waren er een paar die nog wel een wat zwaardere training hadden gewild). Op naar het volgende Event!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.