Proefexamen voor zwarte band

      2 reacties op Proefexamen voor zwarte band

Op 22 december 2012 deden Martin, Annika en Erik proefexamen voor hun zwarte band bij Taekwon-Do school Sung Zang. Sabums Martijn en Jantien Lindeboom namen het proefexamen af. Er werd gedurende drie uur hard gewerkt en het gehele curriculum werd geëxamineerd. Ook is een groot deel van het examen gefilmd, zodat er heel goed teruggekeken kan worden naar verbeterpunten. Maar het was vooral een goede test, waaruit bleek dat de kandidaten heel goed op weg zijn. Inmiddels is de procedure voor het examen gestart (er moet toestemming van ITF Nederland, de landelijke bond, komen om het examen af te nemen) en binnenkort wordt er een datum gepland.

Het proefexamen bestond uit de volgende onderdelen:
* tuls (patronen: saju’s en tuls t/m Choong Moo);
* matsogi (sparring: sambo, ibo, ilbo, mobum en jayu (met safeties));
* hosin sul (zelfverdediging);
* gyok pa (breektesten);
* algemene techniek en theorie.

Dit heeft veel info gegeven voor de laatste maanden training op weg naar het echte examen. Met nog een paar puntjes op de i gaan deze kandidaten de zwarte band absoluut halen! Heel jammer dat de vierde kandidaat, Hedwig, geblesseerd is. Maar zij zal vast en zeker bij het volgende danexamen aantreden.

Hieronder een compilatie van de zeer geslaagde breektesten van de kandidaten!

2 gedachten over “Proefexamen voor zwarte band

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.