Zomerkamp Sung Zang: dinsdag en woensdag

Dinsdagmiddag was de hele groep compleet op het ITF Taekwon-Do Zomerkamp van Sung Zang. De teams werden ingedeeld, er werden namen voor de drie teams gekozen (De Bikkels, De Dodo’s en het Team Zonder Naam) en sabums Jantien en Martijn gaven uitgebreide uitleg over het Taekwon-Do spel. Het is de bedoeling om ITF/SZ muntstukken te verzamelen, die bij het eindspel op woensdagavond gebruikt kunnen worden. Die zijn te verdienen door het oplossen van de Koreaanse puzzel (zes puzzelstukken die samen een Taekwon-Doïn in een correcte stand + techniek voorstellen), het uitvoeren van bikkelopdrachten en het navolgen van de tenets.

De puzzel moet helemaal verzameld en in elkaar gezet zijn bij de lunch op woensdag en de juiste Koreaanse benaming van de uitgebeelde houding moet bij het avondeten voorgedragen worden. Daarmee zijn vijf muntstukken te verdienen. Met de drie bikkelopdrachten (300x opdrukken, 15x piramideschop t/m 7 en 24 planken breken in maximaal 12 breektesten) zijn nog vier munten te krijgen. Voor elke tenet is tenslotte ook nog een munt beschikbaar.

Het is een spannende strijd met moeilijke en makkelijker onderdelen en er werd fanatiek gepuzzeld en gebikkeld. Aan de stijlopdracht (als team hetzelfde gekleed op de barbecue verschijnen) werd veel aandacht besteed. Met andere opdrachten werden er armen, benen en hoofden bij de romp van de puzzel gevonden.

Tussendoor was er natuurlijk ook tijd voor trainen, gezelligheid en heerlijk eten (verzorgd door Sandra). De dinsdagmiddagtraining was pittig, bestaand uit een heel stuk hardlopen, vele krachtoefeningen, sprintjes en als afronding een tulsessie met de sabums die iedereen extra tips gaven.

En het was natuurlijk tijd voor de nachttraining! Om 3.00 uur ging de wekker. Om 3.09 stond iedereen buiten. Sensitivitydrills, zelfverdedigingsoefeningen en sparren met alleen polsgrepen en –bevrijdingen: het werd allemaal (bijna) zonder morren gedaan.

En om 8.00 op woensdag ging de wekker alweer! De ochtendtraining ging om 8.20 uur van start. Stramme lijven werden losgewerkt met allerlei oefeningen, variërend van trekspelletjes tot dubbele schoppen. Daarna was het tijd voor het doorlopen van alle tuls: van de saju’s en Chon Ji tot en met Choong Moo. Elk niveau (van gele band tot en met rood-zwarte band) kreeg gericht aandacht van de sabums. In de drinkpauze voor de deelnemers liepen de sabums zelf So San (22e tul).

Bij het ontbijt werden de stijlprijzen van de barbecue toegekend en de laatste opdracht voor de Taekwon-Do puzzel uitgedeeld: een kruiswoordraadsel.

Bij de lunch waren alle stukken van de puzzel compleet en de houten Taekwon-Doïn werden in elkaar gezet. Nu alleen nog de juiste Koreaanse naam er bij vinden, dan zijn die munten in de pocket!

Zo is het tijd voor de laatste training, het avondeten, waar de eindscores uitgerekend worden, en aansluitend het eindspel in het bos. Verslag daarvan volgt morgen!

Speciale dank aan Leon voor het ontwerpen en maken van de Taekwon-Do puzzels en de set van 32 munten. Ze zien er geweldig uit!

 

2 gedachten over “Zomerkamp Sung Zang: dinsdag en woensdag

  1. Marielouise

    Beste Martijn,

    Hartstikke leuk om te lezen wat jullie allemaal doen.
    Het is een echte trainingskamp maar iedereen lijkt het naar zijn zin te hebben.

    Nog veel plezier vanavond en tot morgen.

    groeten, Marielouise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.