Zomerkamp Sung Zang: eerste middag en ochtend

Het Zomerkamp van Taekwon-Do school Sung Zang is van start! En hoe! Met prachtig weer werd er maandagmiddag afgetrapt. Na het groeten op het grasveld naast het landhuis, ging sabum Jantien de groep voor in draf het terrein af, de paden op en de lanen in. Sabum Martijn fungeerde als veger achteraan.

Hardlopen door de prachtige omgeving, bokjespringen in het bos, tul lopen op een open plek, sensitivity drills, balansoefeningen en afzien op de terugweg. De openingstraining was zwaar maar de Sung Zangers sloegen zich er heldhaftig doorheen.

Bij terugkomst op De Lindenhorst was er nog even tijd om op te frissen, voordat er een geweldig avondmaal op tafel kwam (bereid door de chef du mission Sandra). Rijst, pasta, gevulde courgette, rauwkost en salade. Heerlijk krachtvoer!

De avond was vrij en werd gespendeerd met spelletjes, vuur stoken, boogschieten, volleybal en gezelligheid rond de vuurkorf. Omdat er alom gevreesd werd voor een nachttraining werd er om half één massaal afgesloten.

En de wekker ging! Maar niet om drie uur, zoals verwacht, maar om half acht, voor de ochtendtraining. Ondanks gemopper, geklaag en geknor stond iedereen om acht uur opgesteld op het veld. Sabum Martijn ging voorop in de kortste hardloopsessie van het kamp: twintig meter en terug naar het veld voor een straffe sparringstraining. Combinaties, extra aandacht voor de dwit, uitstappen en counteren en het forceren van scoringsmogelijkheden kwamen langs. Daarna was het tijd voor een serie rondjes sparren met de handen.

Sabum Jantien sloot de ochtendtraining af met een set van vier krachtoefeningen: squatten, opdrukken, burpies en de zogenaamde bergbeklimmer! Handig voor de rest van de vakantie: allemaal ijzersterk weer op de training in september!

Na het afgroeten om half tien kon er direct aangeschoven worden voor het ontbijt. Nog steeds met fantastisch weer, aan lange tafels onder de bomen. Een genot!

Vanmiddag komen de laatste deelnemers naar het kamp. Tijdens de lunch zal het spel uitgelegd worden. Het is een echt Taekwon-Do spel, met allemaal heftige bikkelopdrachten, het ontcijferen van Koreaanse benamingen, puzzels en breektesten. Dat mondt allemaal uit in het eindspel op woensdagavond, na de middagtraining. Kortom, nog veel om naar uit te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.