Taekwon-Do workshops bij Kindervakantiekamp Winschoten

Het is vakantie bij Taekwon-Do school Sung Zang (t/m 28 augustus, op maandag 29 augustus gaan we weer los!), maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Oud Sung Zanger (en bestuurslid) Dagmar vroeg of sahyun Martijn zin had om een paar workshops te komen geven bij Kindervakantiekamp Winschoten.

Natuurlijk had hij dat!

Op maandag 1 augustus deden er zo’n veertig kinderen mee met de trainingen. Naast Taekwon-Do werd er ook kickboksen gegeven, dus er kon mooi afgewisseld worden. Bij de gezamenlijke introductie werd benadrukt dat respect, eerlijkheid en zelfbeheersing belangrijk zijn bij alle vechtsporten en krijgskunsten.

Eerst waren de jongere kinderen aan de beurt. Er werd geoefend met gevechtshoudingen, bewegen, stoten en schoppen, die vervolgens op kussens uitgevoerd werden. Ook werden er sparringsoefeningen gedaan en de gesprongen voorwaartse schop geoefend.

Na een korte pauze kwamen de oudere jongeren aan de beurt. Daar kwamen wat moeilijker technieken langs en er werden flinke knallen op de kussens uitgedeeld.

Met de hele groep samen werd vervolgens nog een veldslag uit de Koreaanse geschiedenis uitgevochten, compleet met zwaarden (noodles) en schilden (kleine kussens).

Een geslaagde set workshops, met veel lol en mooie schoppen en slagen!

Dank voor de uitnodiging Dagmar!

Aan het eind van de zomervakantie volgen nog meer workshops (o.a. in MFC De Weijert en voor Bslim) en op maandag 29 augustus gaan we weer van start met de reguliere trainingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.