Clubdag Sung Zang

      Geen reacties op Clubdag Sung Zang

Op zaterdag 2 juli organiseerde Taekwon-Do vereniging Sung Zang de jaarlijkse Clubdag. Boosabums Sandra en Jasper hadden een uitgebreid spel, vol van fysieke en mentale uitdagingen, bedacht rond Po-Eun. Daarna werd de dag gezellig afgesloten bij het huis van sahyun Martijn met een uitgebreide barbecue (onder leiding van clubvoorzitter boosabum Steven).

De groep deelnemers aan het spel verzamelde zich om 14 uur bij de skatebaan aan de voet van de Kardingerbult. Met een mooie groep van jeugd, junioren en senioren werd er eerst gegroet en daarna uitleg gegeven over het spel. Alles draaide om de Koreaanse dichter en diplomaat Chong Mong Chu, die vooral bekend is onder zijn pseudoniem Po-Eun en de gelijknamige 11e tul van Taekwon-Do. In 1392 werd Po-Eun namelijk vermoord door aanhangers van de nieuwe koning  (Yi Seong Gye, oftewel Taejo, de eerste koning van Joseon) met een ijzeren hamer op een brug. De bedoeling van het spel was om die hamer (die voor de moordenaars klaar lag in een kist) te ontvreemden en zo de aanslag te voorkomen. Maar daarvoor had de groep een cijfercombinatie nodig voor het slot… Door het uitvoeren van opdrachten, uitdagingen en spellen kon de groep stukjes van het portret van Po-Eun verdienen. Zodra dat compleet was, kon de combinatie uitgerekend worden.

Na de uitleg van boosabums Sandra en Jasper, werd er vlot gewarmingupt en daarna werd de Kardingerbult voor de eerste keer beklommen. Onderweg moesten allerlei oefeningen gedaan worden, puzzels opgelost en natuurlijk werd er flink gebikkeld, want de bult is erg steil!

Bovenaan bij de uitkijktoren werd er eerst een paar honderd keer opgetrokken (teams mochten elkaar helpen) en daarna moest de toren verdedigd worden tegen gegooide kleine kussens. Na een stoere groepsfoto ging de hele club weer naar beneden voor nog meer uitdagingen aan de voet van de bult, om daarna weer omhoog te rennen. Afzien dus! Maar iedereen hield het goed vol.

Weer boven werd een deel van Po-Eun tul (de zeven continuous motion technieken voor de kenners) geoefend, schopcombinaties uitgevoerd en veel opgedrukt. Op de weg naar beneden werden ook nog vele technieken op kussens gedaan. Uiteindelijk werd Po-Eun tul in zijn geheel gelopen (door wit-gele banders tot en met de zevende danner).

Toen werden alle 36 puzzelstukjes (toevallig ook het aantal stappen van de tul) aan elkaar gelegd. Achterop dit portret van Chong Mong Chu bleek een ingewikkelde rekensom te staan. Die werd gezamenlijk opgelost en snel kon de kist opengemaakt worden. De ijzeren hamer werd in beslag genomen en daarmee was Po-Eun gered en het spel gewonnen!

Opvallend was dat de informatie over Po-Eun die overal in het spel verwerkt zat, heel goed opgepikt en onthouden werd door de leden. Bij navraag op de training van maandag, wist iedereen de details nog op te rakelen. Geweldig gedaan!

Van de Kardingerbult naar het huis van sahyun Martijn was het ongeveer vijf minuten lopen en daar wachtten al andere leden van de club op de spelers, waaronder boosabum Steven, die de barbecue al aan het opstarten was.

Er werd officieel afscheid genomen van sabum Martin en boosabum Liam, die na vele jaren lesgeven het aankomende seizoen andere dingen gaan doen. Een zeer gezellige avond volgde, met verrukkelijk eten, verzorgd door boosabum Sandra en opgebakken door boosabum Steven.

Bedankt aan de organisatie (boosabums Sandra, Steven en Jasper) en alle deelnemers! Nog twee weekjes trainen en dan is het zomervakantie. Op 29 augustus start het nieuwe seizoen.

Bekijk de galerij hieronder (als je de foto aanklikt zie je de grote weergave) voor een impressie van de Clubdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.