Breekspecial

      Geen reacties op Breekspecial

Breekspecial-8De volwassenentraining op donderdagavond 22 januari verliep iets anders dan de andere trainingen. De les werd namelijk verzorgd door Leon en boosabum Camille, die een erg gave breektekstspecial hadden voorbereid. Er waren zelfs speciale planken meegenomen, dus dat beloofde veel goeds!

Breekspecial-3Ter voorbereiding op het breken moest er natuurlijk eerst opgewarmd en uitgebreid gerekt worden. Gyok Pa is samen met Tukgi (springen) een van de meest blessuregevoelige onderdelen van Taekwon-do. Gelukkig werd door Camille en Leon hier goed rekening mee gehouden en de eerste helft van de les werd hier uitgebreid aandacht aan besteedt.

Breekspecial-7De warming up werd afgesloten met het oefenen van de technieken op de kussens, zodat iedereen hun trap of slag techniek nog even kon oefenen voor hij op de plankjes werd gebruikt. En vervolgens was het zover, in twee groepen werd er begonnen aan het breken!

Breekspecial-6

Terwijl de ene helft van de groep aan de slag ging met de breekbok onder leiding van Leon, ontfermde boosabum Camille zich over de andere helft van de groep. Deze ging met de gekleurde breekplanken bezig, en al snel was de zaal gevuld met het geluid van brekende planken. Halverwege werd gewisseld, zodat iedereen aan de beurt kwam.

Per persoon mocht er een speciale houten plank gebroken worden en deze kon als souvenir meegenomen worden naar huis. Een erg leuke ’touch’ van de organisatie! Iedereen kreeg zijn houten plank door, sommigen zelfs met nog andere (plastic) breekplanken er achter. Al met al een zeer geslaagde training, één die we in de toekomst graag nog eens terug zien komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.