Boosabumtraining

      Geen reacties op Boosabumtraining

140308 boosabumtraining 1Goed zijn in Taekwon-Do en een hoge band halen betekent niet automatisch dat je ook weet hoe je moet lesgeven. Daarom is het handig als er behalve in techniek ook in het instructeurschap les gegeven wordt. Bij Taekwon-Do school Sung Zang hebben we daarvoor de boosabumtraining: iedereen van de school die lesgeeft (of dat nou wel eens of wekelijks met een eigen groep is) krijgt de gelegenheid om te oefenen met lesgeven, te ontdekken wat goed en minder goed werkt en om vragen te stellen aan de sabums.

Afgelopen zaterdag werd er een boosabumtraining georganiseerd in de dojo van Za Zen. Twaalf boosabums van Sung Zang deden mee en zoals vaak bij dit soort lessen was er eigenlijk te weinig tijd om alles te behandelen. Toch is er veel aan de orde gekomen en kwam er veel feedback uit de groep.

Voor de zwarte banders (officieel als Nationaal Instructeurs van Sung Zang aangemeld) van de club is er op 6 april de landelijke Lerarentraining van ITF Nederland in Utrecht. Later in het jaar volgt er nog een boosabumtraining. En gedurende het jaar heeft iedereen de gelegenheid om te assisteren bij de diverse (jeugd)groepen van de school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.