Boosabum Hedwig haalt de zwarte band!

Op 5 oktober 2013, na een intensieve voorbereiding, trad boosabum Hedwig aan voor haar zwarte band examen. In ruim anderhalf uur liet zij haar vaardigheid in Taekwon-Do zien aan de examinatoren.  Er werd gestart met een schriftelijk theorie-examen, voordat het praktijkgedeelte aan de orde kwam. Hedwig voerde negen patronen (tuls) uit, liet haar schop- en stoottechniek op kussens zien en demonstreerde verschillende soorten sparringsoefeningen (matsogi). Daarna verdedigde ze zich tegen pols-, middel- en verwurginggrepen en onverhoedse aanvallen (hosin sul) en sparde ze een aantal ronden volgens ITF wedstrijdregels. Tenslotte liet ze haar kracht, snelheid en precisie zien in vijf breektesten (gyok-pa).

De examinatoren, Martijn en Jantien Lindeboom (broer en zus, respectievelijk 6e en 5e dan, beide Internationaal Instructeur) hadden maar een paar minuten nodig voor hun overleg over Hedwigs prestaties. Het was meer dan duidelijk: dit was een uitstekend examen en Hedwig is met vlag en wimpel geslaagd!

Sabum Jantien had gezorgd voor een band en een boosabum pak (met zwarte biezen aan de onderkant van het jasje), dus Hedwig kon zich direct ‘in het nieuw’ steken.

Heel hartelijk dank aan Francien (Hedwigs partner bij de matsogi), boosabum Martin (voor het vasthouden van kussens en planken) en Arno (voor het sparren en het vasthouden van planken) voor de hulp!

Het filmverslag kun je inmiddels op YouTube bekijken! Dank aan Sander voor de foto’s en film.

Black belt Taekwon-Do exam from Sander van der werf on Vimeo.

Hedwig is de vaste boosabum (assistent instructeur) bij jeugdgroep 1+2 van Sung Zang op donderdag.

2 gedachten over “Boosabum Hedwig haalt de zwarte band!

  1. Sabum Renate, BOOZ

    Boosabum Hedwig, van harte met deze prestatie: het met glans behalen van je eerste dan! Heb je in je voorbereiding bezig gezien: absoluut gepast deze status.

  2. Marko van de Braak

    Van harte gefeliciteerd! Leuke film ook, daar kijk je over een aantal jaar nog eens op terug, als je allang sabum bent…..
    Nog ff, en het ziet helemaal zwart voor de ogen van Martijn en Jantien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.