Sporthoppercursus succesvol afgerond!

      2 reacties op Sporthoppercursus succesvol afgerond!

Op woensdag 28 november vond de laatste les van de cursus Dit is Taekwon-Do! in het kader van de Sporthopper plaats. Negen jeugdige sporters deden hun best tijdens deze vijfde training, waarin onder meer planken doormidden geslagen werden door de deelnemers. De cursus is opgebouwd rond de grondbeginselen van Taekwon-Do en de leerlingen hadden al kennisgemaakt met de begrippen hoffelijkheid (beleefd zijn, respect), zelfbeheersing (zowel van eigen lichaam, als van de reacties), doorzettingsvermogen (om een doel te halen moet je kunnen doorzetten) en integriteit (eerlijk en oprecht zijn). Deze theorie werd door allerlei spelletjes, technieken (stoten, schoppen, slagen en bewegingen) en oefenen op schopkussens in de praktijk gebracht. Een combinatie van actie en nadenken dus.

Tijdens de laatste les kwam de vijfde, overkoepelende ’tenet’ aan de orde: onoverwinnelijkheid van geest (ondanks tegenslagen toch gaan voor wat goed is).

Na de warming up en het herhalen van de al aangeleerde schoppen en stoten, leerde sabum Martijn nog een nieuwe techniek aan: de hamerslag. Dit is een zelfverdedigingstechniek, die niet in wedstrijd-Taekwon-Do gebruikt mag worden en waarmee je veel kracht kunt overbrengen. Na het oefenen van de verschillende technieken op kussens, werd de test van onoverwinnelijkheid van geest ingezet: de breektest.

Sabum Martijn had een stapel plastic planken meegenomen, die na het breken weer in elkaar gezet kunnen worden. De gele planken zijn relatief eenvoudig te doen, de blauwe zijn al wat moeilijker en een combinatie begint al echt een prestatie te worden.

Iedereen heeft de breektest uitgeprobeerd en iedereen heeft ook ten minste een gele plank gebroken, de meeste ook een blauwe en één zelfs twee planken: Tycho, goed gedaan!

Tot slot van de training heeft de sabum alle deelnemers uitgenodigd om lid te worden van Taekwon-Do school Sung Zang. Vanaf volgende week (5 december) om 16 uur (of een week later, als er de 5e Sint gevierd wordt) is iedereen (ook als je deze cursus niet hebt gevolgd) welkom in de Sionskerk (Korreweg 198).

 

 

2 gedachten over “Sporthoppercursus succesvol afgerond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.