Sporthoppercursus van start bij Sung Zang

Op woensdag 31 oktober is de cursus Dit is Taekwon-Do! van start gegaan in het kader van de Sporthopper. Sabum Martijn Lindeboom (5e dan ITF, cohoofdinstructeur van Taekwon-Do school Sung Zang) geeft de serie van vijf lessen. De cursus wordt gegeven in de Sionskerk (Korreweg 198) van 15 tot 16 uur, voor de normale jeugdles aan.
Acht jeugdige geïnteresseerden doen mee aan de cursus en ze waren erg goed bezig tijdens de les. Er zit zeker talent bij!

De basis van Taekwon-Do werd gelegd: soepel bewegen, leniger en sterker worden, een aantal schoppen en stoten aanleren én de mentale kant: respect en hoffelijkheid.

Elke les heeft een thema, op basis van de grondbeginselen van Taekwon-Do: zoals genoemd deze eerste keer hoffelijkheid, de aankomende weken opgevolgd met integriteit, zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en onoverwinnelijkheid van geest. Tijdens de laatste les zullen de deelnemers een of meerdere planken doorslaan of -schoppen met aangeleerde technieken. Natuurlijk wordt er gelet op de veiligheid daarbij (en bij alle andere delen van de lessen).

Na afloop van de cursus kunnen de deelnemers, als zij dat willen, instromen in de normale Taekwon-Do lessen op woensdag in de Sionskerk (van 16 tot 17 uur) of op maandag en/of donderdag aan de Sweelincklaan (in Helpman, kijk HIER voor het hele rooster).

De sporthopper is een gratis activiteitenaanbod dat bedoeld is om kinderen laagdrempelig met sport in aanraking te brengen. Taekwon-Do school Sung Zang draagt daar graag aan bij. Ook in januari zal Sung Zang een sporthoppercursus geven, dan in de locatie Helpman (Sweelincklaan 2).

1 gedachte over “Sporthoppercursus van start bij Sung Zang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.