Sabums Jantien en Martijn Lindeboom én een krijgsmeester bij Kisport

Op 21 januari 2012 waren sabums Jantien en Martijn Lindeboom te gast bij Taekwon-Do school Kisport in Barneveld. Als speciale gast hadden ze krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin meegenomen die zijn fantastische krijgskunsten onderwees. In november was Kisport hoofdtrainer sabum Harry van Schaik al bij Sung Zang in Groningen voor een gastles, nu was het tijd voor het omdraaien van de rollen.

Jantien gaf een pittige Taekwon-Do workout aan de seniorengroep en daarna een speciale training zelfverdediging aan vrouwen. Behalve leden van Kisport waren er ook een paar introducees, die veel opstoken van onze sabum!

In een andere zaal gaf krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin (ontsproten aan de fantastie van sabum Martijn) twee lessen Jindonath. Qu’Mar is meester van zeven verschillende krijgsstijlen (karavanen) van het Jinai volk en hij onderwees fantastische technieken zoals de stap in de lucht, de vierarmblokker en de twee- én driemanssnelschopper! DIe laatste technieken zijn echt afwijkend van wat we in Taekwon-Do leren, omdat ze uitgevoerd worden door teams van krijgers, tegen hele hordes tegenstanders.

Alle vier lessen waren een groot succes. Na het afscheid van de krijgsmeester was er een pauze met lunch voor de sabums. Ook was er even tijd om bij te kletsen met oud lid Florian, die inmiddels bij Kisport in Utrecht traint, en zijn moeder Donjah. Na de pauze was er een afsluitende training, waar sabum Jantien en Martijn lekker meedraaiden.

Er werd afgesloten met een heerlijk maal bij sabum Harry thuis (dank Linda en Jarne), waar veel bijgepraat werd over ontwikkeling van de club (Kisport heeft meer dan 400 leden, dus daar is zeker wat van te leren), de ITF (in Nederland en internationaal) en natuurlijk ook persoonlijke zaken.

Zeer geslaagde dag!

Lees hier het verslag op de Kisport site.

Lees hier het verslag op de Qu’Mar site.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.