Winterexamen jeugd Sung Zang

      Geen reacties op Winterexamen jeugd Sung Zang

Op 30 januari 2012 vond het jeugdexamen van Taekwon-Do school Sung Zang plaats. In twee groepen werden de vaardigheden van de leerlingen getest: van 17 tot 18 uur de eerste jeugdgroep (t/m 12 jaar) en van 18 tot 19 uur de tweede (t/m 15 jaar). De kandidaten waren gespannen, maar geconcentreerd en ze deden heel goed hun best. De sabums waren trots!

De eerste groep (kandidaten voor wit-geel t/m groen) zetten hun beste beentje voor met saju’s, tuls, stapsparring, schop en stoot combinaties en theorie. De sabums hadden bij de uitslag zelfs tijd voor het geven van tips voor het verdertrainen. Negen kandidaten haalden hun nieuwe slip of band!

De tweede groep (kandidaten voor wit-geel t/m blauw-rood) gingen er stevig tegenaan met de warmingup, terwijl de statiefoto met de geslaagden van de eerste groep nog werd gemaakt. Er was veel publiek, wat het aan de ene kant nog spannender maakte, maar aan de andere kant ook een echte belefenis.

Er moest heel veel gedaan worden: zes tuls voor de blauwe banden, drie-, twee- en éénstapsparring, schoppen en stoten in combinatie, theorie én breektesten.En dat allemaal in één uurtje. Vandaar dat de theorie in de les wordt ingehaald.

De tuls zagen er superstrak uit. Sabums Jantien en Martijn Lindeboom waren onder de indruk, niet alleen van de blauwe banden (die echt een super staaltje Taekwon-Do neerzetten) maar van iedereen! De steps gingen redelijk tot prima en het combineren op kussens was uitstekend.

Met de breektesten werd spectaculair afgesloten. Mooie, harde technieken door flinke stapels planken: goed gedaan!

De tevreden sabums konden twaalf geslaagden feliciteren met hun nieuwe graden.

Weer een stap op het pad naar de zwarte band.

Taekwon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.