Scheidsrechterscursus ITF Nederland


Op zondag 7 januari vond de halfjaarlijke scheidsrechterscursus plaats. Ruim veertig Taekwon-Doïn uit heel Nederland reisden af naar Vianen. Het volgen van deze cursus is een vereiste voor het behalen van een volgende graad vanaf 1e dan zwarte band.

In de ochtend werd het theoriegedeelte behandeld, in de middag stond het oefenen in de praktijk centraal. De D, C en B scheidsrechters zijn aan de slag geweest met hun eigen materiaal, elk gericht op andere onderdelen van het scheidsrechter zijn. De werksfeer was top, er werd hard en serieus gewerkt door iedereen om de vaardigheden te trainen die je nodig hebt als scheidsrechter.

Hierna volgen voor alle deelnemers nog de stagedagen, waarop zij als scheidsrechter actief zullen zijn bij diverse ITF Taekwon-Do toernooien door heel Nederland.

De dag had een noordelijk tintje toen bleek dat er maar liefst drie ITF clubs uit Groningen aanwezig waren. Van zowel BOOZ (2), Tapilatu (1) als Sung Zang (5) waren leden naar Vianen gekomen voor een lange maar lonende dag. Nu nog maar even flink oefenen op de club zelf!

Boosabum Jasper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.