Nieuwjaarstraining Sung Zang in de buitenlucht!

Op maandag 8 januari 2024 trapte Taekwon-Do school Sung Zang het nieuwe seizoen af met de traditionele Nieuwjaarstraining.
Al sinds 2008 wordt er dan buiten getraind, wat voor weer het ook is. Dit jaar lag er voor het eerst in jaren weer een beetje sneeuw, maar het was vooral koud. Maar dat maakte niks uit voor deze doorzetters: met ruim twintig deelnemers was de Nieuwjaarstraining weer een groot succes!

(zie onderaan het bericht voor foto’s)

Er werd binnen verzameld en om 18.30 uur werd er eerst buiten gegroet en opgewarmd, voordat de stoet door de straten van Helpman rende. Onderweg werden verschillende oefeningen uitgevoerd, zoals op tempo (want het was echt koud!) stoten en schoppen op kussens, non-contact sparren en combinaties.

Na zo’n drie kwartier in de vrieskou volgde de afsluiting in de dojang, waar de mat al klaarlag en de nieuwjaarsrolletjes, chocomel en slagroom al lonkten. Maar eerst was er nog een circuit van tien verschillende oefeningen aan de beurt:
1 Stoten op klein kussen
2 Opdrukken
3 Yop en dwit op groot kussen
4 Gesprongen stoten op klein kussen
5 Tul lopen (naar eigen niveau)
6 Sparringstikkertje
7 Buikspieren
8 Gesprongen schoppen op klein kussen
9 Zwaardvechten met noedels
10 Gesprongen tul lopen (elke techniek met sprong uitgevoerd)
In paren werd elk onderdeel een minuut lang uitgevoerd (bij de partneroefeningen werd er na een halve minuut gewisseld van rol).

Na de afsluitende groet was het tijd voor gezellig bijpraten met een hapje en drankje, ook met de aanwezige ouders. Met deze inspannende, koude én verwarmende training is het seizoen weer goed geopend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.