Danexamen met regen, kou en hagel

      Geen reacties op Danexamen met regen, kou en hagel

Op zaterdag 27 maart werd op het schoolplein naast de Sung Zang dojang een Taekwon-Do puzzelmattenvloer uitgelegd. Ervoor – net onder het afdak van de school – werd een tafel en stoel voor de examinator, sahyun Martijn, neergezet en de Sung Zang vlag opgehangen. Toen er weer een hagelbui voorbij was, ging het examen van boosabums Sandra en Francien (voor derde dan) en Jasper (voor tweede dan) van start!

Het waren bijzondere omstandigheden: door de coronamaatregelen moet er buiten getraind worden en dus ook examen gedaan. Niet alle onderdelen konden gedemonstreerd worden helaas: 27plussers mogen niet binnen 1,5 meter van elkaar komen, dus matsogi ((stap)sparring) en hosin sul (zelfverdediging) waren niet uitvoerbaar. Alle Sung Zang danexamenkandidaten die geslaagd zijn tijdens de coronacrisis gaan – zodra dat weer kan en mag – die onderdelen inhalen door een demonstratie van hun kunnen te geven.

Jasper ging voor zijn tweede dan op en liet een zevental tul zien, met de nadruk op de laatste drie (Kwang-Gae, Po-Eun en Ge-Baek). Die laatste liep hij op de tegels, omdat de mat voor de laatste ronde tul nat was geregend en nauwelijks droog te krijgen was, waardoor hij glad bleef.

Sandra en Francien liepen tot en met de moeilijkste tul van het ITF palet: Juche (vijftiende tul), voor hun derde dan. Sandra liet acht tul zien en Francien zelfs negen, omdat ze Ko-Dang (de voorloper van Juche) in het kader van haar scriptie ook ingestudeerd had. Het onderdeel tul was goed verzorgd en de kandidaten lieten mooi Taekwon-Do zien. Sandra’s Juche was uitstekend (ook op de tegels) en Franciens sangbang chagi verdient speciale vermelding (zie foto).

Tussen de tul door stelde sahyun Martijn theorie vragen over alle onderdelen van Taekwon-Do: van Koreaanse benamingen tot wedstrijdregels, van achtergronden van de tul tot zelfverdedigingsprincipes en van verschillende motions tot de uitvoering van technieken. De kandidaten hadden goed gestudeerd en wisten vrijwel alles.

Het laatste onderdeel van het examen was de breektesten. Verkleumd en onder bepaald niet ideale omstandigheden sloegen de kandidaten zich ook hier letterlijk doorheen.

Na twee├źneenhalf uur hard werken, had sahyun Martijn nauwelijks tijd nodig om de uitslag te bepalen. Alle drie geslaagd en Sung Zang heeft twee derde danners en een tweede danner erbij! Zie ook ons blackbeltsoverzicht.

Gefeliciteerd boosabums Sandra, Francien en Jasper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.