Zomerkamp 2017: bikkelen in regen en zonneschijn

De term ‘Zomerkamp’ was enigszins misplaatst afgelopen weekend, zelfs ‘Nazomerkamp’ was wat genereus. Noem het maar een ‘Herfstkamp’ dus, want op vrijdag en zaterdagochtend vielen er enorme hoeveelheden regen op onze – ondanks dat prachtige – locatie ’t Witte Zand in Meppen (Drenthe).

Vrijdag

De groep werd verwelkomd door Sandra en Sandra, die de organisatie en de kookdiensten op zich hadden genomen. Jeugd, mannen, vrouwen en leiding werden over de slaapzalen verdeeld. Vervolgens ging de eerste training van start, nog voordat iedereen aangekomen was (werk en andere vertragingen… Taekwon-Do wacht op niemand). Na het groeten en een felle warming-up, werd het bos – uiteraard rennend en oefeningen doend – verkend.

Na de training werd er een heerlijk avondmaal geserveerd. ’s Avonds legden Sandra en Sandra het spel uit dat het hele weekend zou beheersen. De in totaal achttien deelnemers werden over de teams verdeeld: klaver, schoppen en harten. Aansluitend werd er een escape-room opdracht uitgevoerd, die kennis van Taekwon-Do combineerde met logisch nadenken. Een uitstekend begin van het “Zomer”kamp!

Zaterdag

Om 8 uur op, half 9 trainen! Het trainingsonderwerp was tul, maar denk niet dat het daarom rustig opstarten was. Chon-ji op vele verschillende manieren – met opdrukken, springen, zo snel mogelijk, met kniebuigingen – en dat tussen het rennen in het bos door. Doorweekt van regen en zweet kon daarna het ontbijt opgezocht worden.

’s Middags was het tijd voor het traditionele Levend Taekwon-Do spel, waarbij gespard, gerend, achtervolgd en ontweken moet worden, terwijl de vlag van de andere partijen gezocht wordt. Een epische battle in het bos, terwijl het weer langzaam opklaarde.

Tijdens de avondtraining was het zowaar droog en konden de handschoenen er bij gepakt worden voor een paar stevige rondjes sparren. Maar dat was niet genoeg, vond de organisatie: de Bikkeltesten moesten ook nog volbracht worden! Opdrukken, sit-ups, squats, sprinten en rondjes draaien en daarna rennen… en dat met al flink doortrainde lichamen: het was een traktatie!

’s Avonds was er tijd voor ontspanning, maar ging ook het spel door…

Zondag

Elk Zomerkamp hangt de beruchte Nachttraining in de lucht. En ook dit keer was het raak: om 4 uur brulde de sabum iedereen naar buiten (om daar juist heel zachtjes te doen voor de omwonenden, wat een hoffelijkheid!). Rennen onder een stralende sterrenhemel, tot buiten het dorp. Daar werden op kussens de favoriete breektechnieken geoefend, voordat iedereen aan de beurt kwam op de breekplanken. Heftig onderdeel midden in de nacht…

En om 8 uur was het alweer tijd voor de ochtendtraining, een combinatie van alle eerdere onderdelen: gibon yonsup, dallyon, tul, matsogi, aangevuld met het vijfde onderdeel van de Taekwon-Do trainingscyclus: hosin sul. Deze training werd grotendeels in het bos bij een meertje afgewerkt, waardoor de groep na afloop precies goed gepositioneerd was voor nog een onderdeel van het spel. Midden op het meer dreven drie bollen, met daarin een aanwijzing. Drie moedige afgevaardigden, van elk team een, plonsden door het water om ze op te halen. Instant karma momentje: op de heenweg smeet de sabum de bol van het schoppen-team verder het meertje op en op de terugweg stapte hij in een kuil en ging kopje onder… Zeker voor sabums geldt: houd je aan de tenets!

Terug in de boerderij was het tijd voor de finale van het spel. Het werd nog even heel spannend, maar de Harten-ploeg kwam als overwinnaar uit de strijd! Gefeliciteerd Liam, Roos, Mats, Bernard en Steven!

Het was een geweldig weekend met enorm veel fysieke en mentale uitdaging, lol, gezelligheid en teambuilding.

Sandra en Sandra, enorm bedankt voor het organiseren! Sabum Martijn bedankt voor de trainingen en alle deelnemers bedankt voor de inzet en gezelligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.