Wethouder Paul de Rook traint mee bij Sung Zang

Sung Zang en wethouder Paul de Rook (thumb)Op donderdag 5 maart 2015 had Taekwon-Do vereniging Sung Zang een bijzondere gast: sportwethouder Paul de Rook trainde mee! De wethouder is op een rondgang langs Groninger sportverenigingen, vertelde hij voorafgaand aan de training. Sinds hij wethouder is, komt zelf sporten in het gedrang. Ook was het lastig om tijdens kantooruren met verenigingen in contact te komen. Door nu overal in Stad mee te doen, slaat hij twee vliegen in één klap.

Sabum Jantien gaf de les en de wethouder kreeg persoonlijke begeleiding van sabum Martijn en de aanwezige boosabums. Een flink aantal onderdelen van Taekwon-Do passeerde de revue: schop- en stoottechniek, kussentraining, sparringsoefeningen, tul en zelfs breektesten.

De verschillende graduaties lieten tuls zien, van patronen voor gekleurde banden (Chon Ji en Dan Gun) tot een zwarte band tul (Po Eun, door boosabums Martin en Erik). Daarna lieten boosabums Annika en Hedwig hun zelf ontworpen traditional sparringsroutine zien. De breektest werd door de wethouder zelf gedaan op een houten plank. Hij had goed opgelet en met een welgemikte hamerslag knalde hij de plank doormidden.

Na afloop van de training werd er een groepsfoto gemaakt en besprak het bestuur van Sung Zang de wensen en behoeften van de vereniging met de wethouder. Een leuk en constructief gesprek, waar zeker nieuwe plannen uit voort zullen komen.

We hopen dat Paul de Rook een goed beeld heeft gekregen van Taekwon-Do en Sung Zang en we kijken uit naar toekomstige samenwerking.

Sung Zang en wethouder Paul de Rook 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.