Sung Zang clubevenement groot succes!

Op 30 november kwamen ruim veertig leden van Taekwon-Do school Sung Zang samen in sporthal De Meeden in Aduard voor een speciaal clubevenement.  Er was veel belangstelling: zo’n tachtig mensen genoten van demonstraties, open lessen, sparringspartijen en het clubkampioenschap hoogteschop.

Het evenement was bedoeld om de leden van de drie vestigingen met elkaar kennis te laten maken en om te vieren dat Sung Zang nu ook in Aduard zit.

De dag werd geopend met de traditionele Taekwon-Do groet, een inleiding door sabum Martijn en een groepsfoto met alle aanwezige leden én sabum Jantien. Daarna volgde een demonstratie van de zwarte bandhouders van de school. Ze lieten gevorderde patronen zien (Hwa Rang (8e tul) gezamenlijk en Moon Moo (21e tul) door sabum Martijn), voerden een achttal breektesten op houten planken uit, demonstreerden moeilijke schoppen, combinaties en lenigheid.

Boosabums Martin en Erik gaven twee open lessen aan alle belangstellenden en de witte bandhouders van de school, terwijl de sabum Martijn en boosabum Hedwig de rest van de leden les gaf.

Tussendoor was een tweede demonstratie, dit keer door alle leden gezamenlijk. Zo werd het allereerste patroon van Taekwon-Do (saju jirugi) gelopen door alle veertig deelnemers synchroon. Verder werden gesprongen schoppen getoond en kwamen alle leden aan de beurt met een serie technieken op kussens.

De afsluiting van de middag was spectaculair. Er werd gesprongen voor het clubkampioenschap hoogteschop. Boosabum Martin hield een klein kussen in de lucht, naast een meetlat, zodat iedereen wist hoe hoog ze moesten schoppen. De jeugd, de junioren en de senioren maakten in hun eigen categorie uit wie clubkampioen werd. Een spannende wedstrijd, met prachtige sprongen. Al snel bleek dat de Aduarders, ook al trainen ze pas twee maanden, al heel goed met de Groningers mee konden komen.

De clubkampioenen:
Charlon kwam tot 1.90 meter hoogte bij de jeugd;
Theodoor raakte 2.00 meter bij de junioren;
Steven won bij de senioren met 2.20 meter.

Tenslotte werden er vier sparringspartijen uitgevochten.
Steven en Arno, Romy en Theodoor, Dagmar en boosabum Hedwig en boosabums Martin en Erik namen het tegen elkaar op. Er werd sterk en snel geknokt, met mooie technieken. De wedstrijdspanning kwam er zelfs een beetje in, dus het is best een idee om zo vaker met publiek te sparren!

De dag werd afgesloten met de groet, naar de leraren en naar het publiek, waarna nog een tijd lang nagepraat werd. Het was een erg geslaagde middag, met mooi Taekwon-Do, gezelligheid, leuke trainingen en veel enthousiasme, zowel van de leden als van het publiek!

We hopen dat dit een leuke kennismaking met de leden van andere vestigingen was. We gaan in de toekomst zeker vaker samen dingen doen (zomerkamp, andere clubevenementen, wedstrijden etc.) en alle leden zijn bij dezen alvast uitgenodigd om mee te doen aan de nieuwjaarstraining (buiten!) op 6 januari 2014 (18-19 uur, gezamenlijk opstellen (binnen) en vertrek vanuit de Sweelincklaan 2 in Groningen).

Binnenkort volgen nog veel meer foto’s en een stuk in de Streekkrant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.