Sung Zang op Cultuurmarathon Zernike college

Sabum Martijn en boosabum Annika hebben op 25 april twee uitgebreide workshops gegeven bij het Zernike college aan de Rummerinkhof in Haren. Ze waren daar op uitnodiging (en na promotie van Leon en Jasper, thanks guys!) in verband met de Cultuurmarathon die jaarlijks op het Zernike wordt gehouden. Dit houdt in dat er gedurende een week door de duizenden leerlingen uit zo’n 250 verschillende workshops gekozen kan worden. Taekwon-Do was daar één van en er waren genoeg inschrijvingen voor twee workshops.

Elke les duurde drie uur en dat is net wat te lang om alleen maar fysiek bezig te zijn. Dus hebben Martijn en Annika eerst een inleiding gehouden over de achtergrond van Taekwon-Do, het wedstrijdsysteem, het verschil tussen vechtsport en zelfverdediging, de grondbeginselen van Taekwon-Do en de trainingscyclus.

Daarna was het tijd voor een fikse trainingssessie, die beide keren door boosabum Annika geopend werd met een ‘Insane Warming Up’, gevolgd door rekken en strekken. Iedereen was acuut goed doorbloed en het zweet stond op de hoofden. Verschillende technieken, standen en oefeningen passeerden de revue. In de eerste groep werd zelfs saju jirugi (het eerste patroon van Taekwon-Do) aangeleerd. De grote afsluiter was in beide groepen de ‘piramide schop’ in wedstrijdvorm. Spectaculair, snel, knallend!

Als afsluiting was er ruimte voor vragen en gaf sabum Martijn nog wat uitleg over Taekwon-Do school Sung Zang en nodigde hij alle deelnemers uit voor twee gratis proeflessen. Dit geldt trouwens voor alle belangstellenden, van jong tot volwassen!

Een zeer geslaagde dag met zes uur Taekwon-Do op de middelbare school. In het najaar wordt dit vervolgd met een cursus, ook op de Rummerinkhof.

Hieronder een aantal foto’s die tijdens de training zijn genomen.

2 gedachten over “Sung Zang op Cultuurmarathon Zernike college

  1. Marko van de Braak

    Mooi om te zeggen he; boosabum Annika en ik.
    Goed om te zien dat er tijdens een kennismakingsles ook eens aandacht kan worden besteed aan meer dan alleen maar schoppen en slaan op een kussen. Daar is inderdaad niet altijd tijd voor, maar het laat wel meteen aan de geïnteresseerden zien hoe divers en compleet onze sport is. Goed bezig weer SZ!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.