Traditionele Sung Zang Nieuwjaarsbuitentraining!

Achttien bikkels van Sung Zang traden op 10 januari aan voor de traditionele Sung Zang Nieuwjaarstraining. Handschoenen, mutsen en hardloopschoenen lagen klaar bij het opstellen in de zaal, want deze gezamenlijke training wordt zoals elk jaar buiten gedaan! Sabum Martijn had een route uitgezet langs het Groenesteinpark en de omliggende buurt, waar onderweg drie bikkeltesten afgelegd moesten worden. In de zaal werden drie teams geformeerd, rond de drie aanwezige rood-zwarte banders: Annika, Martin en Floris.

Na een korte warming-up en een stukje stevig hardlopen in de kou, was het tijd voor de eerste bikkeltest: de teamsprint. Elk lid van elk team moest na elkaar sprinten, draaien en terugkeren, één voor één. Het team waarvan de laatste sprinter als eerste over de streep kwam, verdiende een extra leven voor het eindspel.

Weer een eind verderop werd de tweede bikkeltest gehouden: per team 150x opdrukken, waarbij de teamgenoten elkaar mochten afwisselen. Er werd keihard gewerkt en snel gewisseld, zodat iedereen meerdere keren aan de beurt kwam. Goeie prestatie!

Verder naar het plein naast de zaal, waar wat tuls gelopen werden. Ook sparringstikkertje en om-en-om schoppen kwamen aan de beurt, terwijl Annika een onderweg verdwenen kussen ging opzoeken. Toen zij met de buit teruggekeerd was, kwam de derde bikkeltest: per teamlid een volledige piramideschop. Dit werd weer een spannende aangelegenheid, met kansen voor de verschillende teams. Maar ook de derde test werd door Floris’ team gewonnen.

Het eindspel was een ‘veldslag’, waarbij de drie teams door elkaar heen renden, tot het commando om te tikken werd gegeven. Tikker en getikte moesten vervolgens een potje sparringstikkertje uitvechten, waarbij de verliezer uit het spel was (tenzij hij of zij een extra leven verdiend had). In een stuk of zes ronden werden de deelnemers één voor één uitgeschakeld, tot alleen Martin en Annika overbleven voor een laatste titanenstrijd!

Team Annika ging met de overwinning aan de haal. In de zaal werd afgegroet, waarna er ranja en chips geserveerd werden. Een goed, sportief begin van het nieuwe jaar.

Tot in de dojang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.