Zomerexamens 3 en 4: de Sweelincklaan jeugdgroepen

Het is weer examentijd bij Taekwon-Do school Sung Zang! Maandag 2 juli presteerden de junioren/ senioren al goed, woensdag 4 juli was de jeugdgroep van de Sionskerk aan de beurt en afgelopen maandag 9 juli waren de jeugdgroepen van Helpman aan de beurt. Achttien jonge Taekwon-Doïn lieten hun kunnen en kennen zien in twee examens (van 17 tot 18 uur en 18 tot 19 uur).

Groep 1 (van 8 t/m 11 jaar ongeveer) deed examen van wit-gele totenmet groen-blauwe band. Groep 2 (van 11 t/m 15 jaar ongeveer) had zelfs vier kandidaten voor rode band!

Er moest hard gewerkt worden, want beide groepen hadden slechts één uur ter beschikking voor de warming-up, het lopen van tuls (solo patronen) en matsogi (partneroefeningen), theorie, het laten zien van techniek en breektesten.

Groep 1 ging onder leiding van sabum Jantien en met assistentie van boosabum Annika voortvarend van start. Het schoppen op kussens ging goed en toen sabum Martijn ook gearriveerd was met de breekplanken ging het los met tuls. Saju jirugi tot en met Won Hyo werden gedemonstreerd, waarna de kandidaten voor geel totenmet groen-blauw hun stapsparring (matsogi) lieten zien. De theorie ging redelijk en de breektesten gingen door.

Alle acht kandidaten bleken geslaagd te zijn, maar twee moeten nog een extra test doen na de vakantie om de nieuwe band definitief te maken.

Groep 2 was nog drukker: meer leerlingen en veel meer stof. Vandaar dat er na de warming up en theorie (schriftelijk voor de rode band kandidaten, mondeling voor de rest) gesplitst werd in twee examengroepen.

Sabum Jantien nam het examen voor rood af, terwijl sabum Martijn de kandidaten voor geel-groen totenmet blauw examineerde.

Het werd een spannend examen, met hele goede en wat minder sterke momenten. Er waren prachtige tuls bij, maar soms ging het ook mis. Aan de kant van sabum Martijn werd totenmet Yul Gok gedemonstreerd, totenmet Toi Gye bij sabum Jantien. Er zijn veel aantekeningen voor de aankomende trainingen gemaakt door de sabums, waarmee de prestaties nog flink verbeterd zullen kunnen worden.

De matsogi gingen over het algemeen soepel, waarbij het heel mooi te zien was dat de kandidaten precies doorhadden waar de verschillende sparringsvormen voor bedoeld zijn.

De breektesten waren moeilijk en uitdagend en toch ging het merendeel door.

Voor sommige kandidaten was het een erg goed examen, voor anderen helaas wat minder. Na overleg bleken er acht van de tien kandidaten geslaagd voor hun volgende band. Weer vier nieuwe rode banders erbij!

De sabums zijn erg trots op ALLE deelnemers. Ook als het niet zo goed ging, want jullie doorzettingsvermogen en hard trainen zal jullie er de volgende keer, vlak na de vakantie, alsnog doorheen helpen. We gaan er voor!

Er volgt nu nog één inhaalexamen voor kandidaten die verhinderd waren op hun eigen examendata. Tot nu toe hebben 43 kandidaten examen gedaan in deze serie zomerexamens!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.