Zomerexamens 2: de Sionskerk jeugdgroep

Het is weer examentijd bij Taekwon-Do school Sung Zang! Maandag 2 juli presteerden de junioren/ senioren al goed, vandaag, woensdag 4 juli was de jeugdgroep van de Sionskerk aan de beurt en a.s. maandag 9 juli zijn de jeugdgroepen van Helpman aan zet. Vandaag traden twaalf jonge Taekwon-Doïn aan in de grote gymzaal van de Sionskerk. Eén kandidaat voor groene band, twee voor gele band en negen voor wit-gele band.

Sabum Martijn legde uit aan de deelnemers en de massaal meegekomen familie en vrienden hoe het examen ging verlopen, waarna er warm gelopen werd met een tikspel en meerdere schop- en stootoefeningen. Boosabum Frederik gaf nog wat laatste tips aan diverse kandidaten, terwijl sabum Martijn alvast wat theorievragen stelde. Het was mooi om te zien hoe goed de jeugd de correcte houdingen van Taekwon-Do al in het hoofd en het lijf heeft.

Sabum Jantien arriveerde, toen alle voorbereidingen afgerond waren en toen ging het examen echt van start met Tuls en vierhoekstrainingen, matsogi (driestaps- en tweestapssparring), techniek en theorie.

De drie groepen presteerden goed en op niveau: iedereen wist wat hij of zij moest doen en deed dat ook. Sabum Martijn en boosabum Frederik waren erg tevreden en sabum Jantien (die wel een aantal van de leerlingen kent, maar nog niet de hele groep had gezien) was aangenaam verrast.

Een mooie ervaring dus!

Na de laatste testen was het al snel duidelijk: de kandidaten waren allemaal geslaagd. Een mooie volgende stap op het pad van Taekwon-Do. En een goede prestatie voor alle deelnemers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.