Sung Zang op het Open Noordwest Veluwe toernooi

Twee toernooien in zeven dagen; het was een spannende en inspannende week! Sung Zang trok op 9 juni met vijftien deelnemers, één scheidsrechter en één coach naar Elburg (net voorbij Zwolle). Tien jeugd en vijf volwassenen namen deel aan dit toernooi, waar Sung Zang alweer vier jaar vaste prik naar toe komt. Het werd een enerverende, succesvolle dag, met een domper op het einde.

Sabum Martijn had als coach de handen meer dan vol, dus hij wil hierbij Annika, Leon, Kyra, Dagmar en Francien hartelijk danken voor hun ondersteuning. Annika coachte zelfs alle partijen van Camille en Rosie en deed dat voortreffelijk. Hedwig deed ook uitstekend werk als de scheidsrechter van dienst.

De tuls gingen voor de volwassenen redelijk tot goed, met twee eerste plaatsen (Francien en Kyra) en één derde (Annika), maar bij de jeugd viel niemand in de prijzen. Veel goede tegenstanders, dat zeker, maar er is ook ruimte voor verbetering (bijvoorbeeld voor het examen op 9 juli!).

Sparring ging goed (tot de voorlaatste klasse). Iedereen deed zijn best en onder druk, tijdens een wedstrijd, vallen sommige dingen waar nog aan gewerkt kan worden opeens op. Genoeg info voor de sabum dus!

Sabine en Dagmar werden eerste, Francien tweede en Romy derde. Camille bouwde verder op haar in Pijnacker gevonden leeuwenhart en knokte zich ook naar een derde plek, in een erg pittige klasse.

Een geslaagde dag, tot het moment dat Annika in een heftige A klasse partij een hersenschudding opliep. Een flinke domper voor haar, voor de andere Sung Zangers en voor het toernooi, zeker toen er nog een aantal veel te harde klappen vielen in deze damescategorie. Erg jammer als een zwarte bander zich niet weet te beheersen en daarmee de grondbeginselen van Taekwon-Do niet aanhoudt.

Het gaat inmiddels weer wat beter met boosabum Annika, maar een weekje rust zal ze wel moeten houden.

Tot op de training!

sabum Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.