Sung Zang op de Holland Cup

Afgelopen zondag, 3 juni 2012, vertrok een groep van negen vechters, vier scheidsrechters en één coach van Sung Zang naar Pijnacker. Want daar werd de Holland Cup georganiseerd door Taekwon-Do school Tim Kool. Eén van de grootste toernooien van het jaar, dit keer met zo’n 500 deelnemers uit 9 landen. Groningen-Pijnacker is al snel 2,5 uur rijden en het wegen/meten van de deelnemers en de coach- en scheidsrechtersmeetings waren al om 8.15 uur, dus het was een vroege ochtend voor de club. De meesten waren al om 5 uur op.

Het was een drukke dag, met behalve tuls en sparring ook spectaculaire team-tuls en team-sparring (zwarte banden). De deelnemers zetten hun beste beentje voor, maar zoals gezegd het was een groot toernooi, met grote poules (zeker bij de jeugd), dus was het enorm moeilijk om de prijzen te verdienen. Zelfs als je meerdere partijen won, stond je nog niet in de finale. Daarom was het extra knap dat Sabine met tuls in haar poule van 32 meisjes, de derde plaats wist te veroveren. Dat leverde haar ook nog een stukje in de krant op.

Megan, Lieke en Romy kwamen rondes verder, maar grepen net naast de prijzen.

Naast het meedoen was het ook erg gaaf om rond te kijken op een internationaal toernooi. Voor de meeste Sung Zangers voor het eerst op zo’n grote wedstrijd. Er waren Fransen, Belgen, Engelsen, Schotten, Duitsers en natuurlijk een heleboel Nederlanders. Opvallend was het team van Difesa (van master Willy van de Mortel) dat met drie vierde danners, compleet met instructeursstrepen bij de teamsparring aantrad.

Ook de Sung Zangers vochten voor wat ze waard waren. Geen prijzen in de wederom grote poules, maar heel veel geleerd. Speciale dank van sabum Martijn aan Leon, die hem meehielp met het in de gaten houden van de poules en het op tijd bij de velden krijgen van de deelnemers.

Nog even één vechter in het zonnetje: Camille deed met haar blauw rode band voor het eerst mee in de A klasse jeugd. Tegenover zich trof ze een meisje met zwarte band aan, een kop groter, twee jaar ouder ongeveer en veel meer ervaring. Ze won dan wel niet, maar ze liet een leeuwenhart zien: Camille ging ervoor, deelde uit (zelfs een prachtige bandae dollyo chagi), incasseerde moedig en hield vol. De sabum en alle andere Sung Zangers waren enorm trots op zoveel doorzettingsvermogen en onoverwinnelijkheid van geest.

Dan nog onze scheidsrechters: Martin, Hedwig, Annika en Erik zijn op weg naar de zwarte band. Eén van de voorwaarden daarvoor is het behalen van het scheidsrechtersdiploma. De cursus hebben ze al succesvol afgerond. Nu moesten ze nog twee wedstrijden scheidsen om het diploma te ontvangen. Alle vier hebben ze de hele dag hard gewerkt, ondanks kou van het stilzitten, tocht en lange diensten. Boosabum Erik had tegelijkertijd de meeste mazzel én de meeste pech: hij scheidste op een veld met alleen maar zwarte band partijen, dus het was een spectaculaire dag voor hem. Maar hij was ook het langste bezig: tot 19.15 uur (vanaf 8.15 uur!) met het scheidsen van de A klasse teamsparring.

Allemaal vele ervaringen rijker vertrokken de Sung Zangers terug naar Groningen. En a.s. zaterdag staat er alweer een toernooi op de rol: de Open Noord West Veluwe in Elburg, georganiseerd door Taekwon-Do school Martowirono.

sabum Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.