Gasttraining sabum Harry van Schaik groot succes

Op donderdag 3 november kreeg Taekwon-Do school Sung Zang bezoek van de succesvolle ITF instructeur Harry van Schaik. Sabum Harry is hoofdtrainer van Kisport Martial academy uit Barneveld en Utrecht en hij draagt de vijfde dan. Zijn school is één van de grootste en snelst groeiende van Nederland met zo’n 470 leden.

Naast een goede sabum is hij ook een bekend en zeer gerespecteerd scheidsrechter, zowel nationaal (waar hij o.a. jarenlang de Scheidsrechterscommissie leidde) als internationaal. Hij heeft zo’n 20 jaar op Europese en Wereld Kampioenschappen gescheidst, de laatste jaren als matscheidsrechter bij de finales teamsparring, één van de meest prestigieuze taken tijdens een kampioenschap. Vlak voor zijn gastlessen bij Sung Zang had hij de leiding over het Europees Kampioenschap in Bratislava, Slowakije.

De gastlessen die sabum Harry gaf waren energiek en anders dan anders. Op verzoek van de sabums van Sung Zang ging hij in op waar scheidsrechters op letten en waar  je wel punten voor krijgt en waarvoor niet.

Beide lessen hadden een uitstekende opkomst: 24 jeugd en 15 junioren/senioren. De oefeningen waren leuk en spannend en er kwam een heleboel informatie onze kant op.

Hierbij bedankt heel Sung Zang sabum Harry van Schaik voor zijn bezoek en zijn gave, interessante lessen!

Ook het eten en bijpraten naderhand (15 dannen aanwezig ;-)) was erg gezellig, nuttig en constructief.

In januari reizen sabums Jantien en Martijn naar Utrecht, om daar bij Kisport gastlessen te geven.

sabum Martijn Lindeboom

1 gedachte over “Gasttraining sabum Harry van Schaik groot succes

  1. Harry van Schaik

    Beste sabums Jantien en Martijn,
    Bedankt voor het leuke en waarderende stuk op jullie site. Ik vond het een eer om bij jullie te mogen lesgeven en kijk al weer uit naar jullie komst bij KISPORT. Voor alle leden van Sung Zang, ontzettend bedankt voor jullie geweldige inzet en zoals gezegd “We need more practise” en blijf dus lekker trainen in de wereld van ITF Taekwon-Do. Tot ziens waar dan ook en Taekwon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.