De slag van Hwangsanbeol

      Geen reacties op De slag van Hwangsanbeol

Op zondag 15 september heeft sabum Martijn bij het zomerkamp van Sportschool Tim Kool (STK) het Taekwon-Do spel ‘De slag van Hwangsanbeol’ begeleid. Daarvoor reisden ze terug in de tijd naar het jaar 660 in Korea voor een twee uur durende epische battle tussen het enorme leger van koninkrijk Silla (180.000 man, in het spel 36 Taekwon-Doin) en de troepen van generaal Ge Baek (5.000 man, gespeeld door 9 dappere deelnemers).

Via een serie verschillende spellen (van teamtul tot trefbal en groepssparring) kwam het tot een duel tussen de Hwa Rang krijger Kwan Chan en de lijfwacht van Ge Baek, compleet met geheime regels. Een mooi partijtje tussen boosabums Mitchell en Cody! Natuurlijk eindigde het met de totale chaos van de eindstrijd: 36 tegen 9.

Dit spel heeft sabum Martijn bedacht in het kader van de Z-ITS-opleiding (Zelfstandig ITF Taekwon-Do Sportleider) van ITF Nederland en de NSA. Sabum Rory van STK was enthousiast over de kleine versie die daar gespeeld werd en nodigde sabum Martijn uit om op het STK-zomerkamp te komen. In de trainingen van Sung Zang heeft sabum Martijn in het klein de verschillende spellen uitgetest en boosabum Bo van STK heeft verder alles afgestemd en geregeld.

Het doel van het spel is – naast heel veel lol hebben – dat de deelnemers makkelijker details van de Taekwon-Do achtergrond gaan onthouden, omdat ze ze vaker horen, omdat ze zich identificeren met een historisch figuur, omdat ze zelf ‘meegevochten’ hebben in een veldslag. Misschien hoor je dus de strijdkreet ‘This Is Silla!’ nog eens op een evenement en hopelijk is blijven hangen dat de naamgevers van Ge-Baek tul (12e) en Yoo-Sin tul (17e) elkaar in de Drie Koninkrijkentijd getroffen hebben op het slagveld.

Klik hier voor een filmimpressie van het spel in het Facebook-verslag van de laatste dag van het STK-zomerkamp (vanaf 1.13).

En hieronder zie je een serie foto’s van De slag van Hwangsanbeol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.