Zwarte band voor Bob!

      1 reactie op Zwarte band voor Bob!

Op zaterdag 29 juni deed Bob examen voor de 1e dan zwarte band bij Taekwon-Do vereniging Sung Zang. Bob traint in de Aduard vestiging van Sung Zang, onder leiding van boosabum Martin en deed examen bij sabum Martijn.

Allereerst liet hij zijn technieken zien op kussens, vastgehouden door zijn sparringspartner Bart. Snelle en harde schoppen en stoten. Dan omschakelen naar de precisie van tul (patronen). Bob voerde Chon-Ji, Do-San, Yul-Gok, Toi-Gye, Hwa-Rang en – de hoogste voor 1e dan – Choong Moo uit. Hier en daar waren wat zenuwen te merken, maar vooral Choong Moo zag er piekfijn uit: mooie schoppen en sprongen, heel verzorgd.

De sambo, ibo, ilbo en mobum matsogi (stapsparring) gingen strak en in de vrije sparring met eerst Bart en daarna sabum Martijn, ging Bob er goed tegenaan. De Hosin Sul (zelfverdediging) werd passend agressief uitgevoerd, goed gedaan. Het laatste praktijkonderdeel was Gyok-Pa (breektesten) en Bob sloeg en schopte alle planken door! Daarna moest alleen het theorie-examen nog afgelegd worden.

Sabum Martijn gaf nog wat aandachtspunten en complimenten, alvorens bekend te maken dat Bob geslaagd is voor zijn zwarte band, 1e dan! Mooi examen en verdiende promotie!

1 gedachte over “Zwarte band voor Bob!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.