Liam haalt zijn zwarte band

Op zaterdag 4 mei deed Liam – assistent instructeur bij de Sung Zang jeugdgroep – examen voor de eerste dan zwarte band. Een danexamen is altijd een spannende, enerverende gebeurtenis, waar de kandidaat laat zien wat hij of zij kan en de volgende stap zet op het Taekwon-Do pad.

Liam liet strakke, krachtige tul zien, met mooie standen, (hand)technieken en schoppen. De verschillende stapsparringen (sambo, ibo, ilbo en mobum matsogi) gingen uitstekend en ook de vrije sparring (een rondje tegen Jeffrey, daarna nog een tegen sabum Martijn) ging goed. Zelfverdediging is altijd een spannend onderdeel, maar Liam verweerde zich als een leeuw tegen de veel grotere en zwaardere sabum (die meerdere keren tegen de grond gewerkt werd). Uitstekende hosin sul! Ook de breektesten waren in orde, vooral de gesprongen schop (naeryo), de combinatie en de powerbreak met yop (drie planken!).

Sabum Martijn was erg tevreden over het niveau van de kandidaat en Liam was dan ook geslaagd! Omdat de zwarte band met witte streep (voor junior danhouders) nog niet van de borduurder ontvangen was, draagt Liam tijdelijk de eerste zwarte band van de sabum uit 1994.

Dank aan Jeffrey voor het assisteren met de (stap) sparring en breektesten en boosabum Steven voor de foto’s en filmpjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.