Women Power Programme

      Geen reacties op Women Power Programme

In het weekend van 24 en 25 september heeft Sabum Jantien de opleiding Women Power gegeven. Deze opleiding wordt aangeboden aan alle vrouwen binnen onze bond vanaf 18 jaar met de 3e gup of hoger. In de opleiding leren de deelnemers hoe zij de cursus Women Power op kunnen zetten en hoe zij deze kunnen geven.

Als zij de opleiding hebben afgerond kunnen zij de cursus Women Power aanbieden binnen hun eigen vereniging voor de vrouwelijke leden die iets aan hun weerbaarheid willen doen, of als weerbaarheidstraining voor vrouwen die nog niet aan Taekwon-Do doen. De cursus is gebaseerd op de tenets en verbindt deze met thema’s uit de weerbaarheid zoals: grenzen stellen, stevig staan, zelfvertrouwen en zelfverdediging. Na de cursus kunnen de vrouwen doorstromen naar de reguliere groepen bij de Taekwon-Do vereniging.

De opleiding is in 2014 voor de eerste keer gegeven door Jantien. Dit jaar was de tweede ronde. Het was een klein groepje deze keer, maar daardoor is er zeker niet minder hard gewerkt. Er is uitgebreid stilgestaan bij weerbaarheid in het algemeen en ook bij de weerbaarheid van de vrouwen zelf. De tenets zijn bekeken vanuit een ander perspectief en veel van de oefeningen die gebruikt worden in de cursus zijn door de deelneemsters zelf ervaren.

Er zal nog één opleidingsdag plaatsvinden in december, waarna ze hun certificaat in ontvangst zullen kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.