De ITF-Battle

      Geen reacties op De ITF-Battle

wedstrijdgroep_battle

Zondag 2 oktober is de wedstrijdgroep van Sung Zang afgereisd naar Utrecht voor de ITF-Battle. Deze wedstrijd wordt al jaren georganiseerd door Taekwon-Do school In Nae Do Kwan onder leiding van Sahyun James Tjin a Ton. Er waren 325 deelnemers uit Engeland, België, Duitsland en natuurlijk uit Nederland. Het toernooi was open voor Taekwon-Doïn van verschillende ITF organisaties.

De groep waarmee wij aanwezig waren bestond uit: Annika, Sandra, Roos, Steven, Bernard en Robin. Helaas kon Anna niet meedoen i.v.m. een schouderblessure. Verder was Peter mee om te scheidsrechteren. Bedankt Peter!

’s Ochtends waren zoals gewoonlijk de Tuls. Na een heleboel keer hun Tuls lopen, geharrewar en een totaal gelijkspel in de poule van Roos en Sandra hebben deze twee dames respectievelijk de eerste en tweede prijs behaald.

Annika werd in haar eerste ronde verslagen, maar kwam in de strijd om de derde plek heel mooi terug. Na eerst gelijkspel heeft ze met Juche Tul laten zien de betere te zijn en heeft ze de derde plek bemachtigd.

Bernard en Robin deden voor het eerst mee aan een wedstrijd en door wat zenuwen waren ze na de eerste ronde helaas uitgeschakeld.

Het sparren was zoals gewoonlijk veel wachten. Annika was als eerste aan de beurt en was gespannen. Het was alweer een tijd geleden dat ze op een toernooi met sparren heeft meegedraaid. Deze spanning en een lange, lastige tegenstander zorgden voor verlies in de eerste ronde. Daarna kon ze nog strijden voor de derde plek en dat deed ze met verve. Mooie overwinning en dus nog een derde prijs voor Annika.

Bernard draaide mee in het punt-stop systeem (B-klasse). Eerste toernooi, dus wat spanning en wennen. Ondanks dat heeft hij een goede partij gevochten maar helaas met 2-1 verloren.

Steven mocht meteen vechten om de eerste plek. Na een gebrekkige voorbereiding (in verband met bijvoorbeeld het behalen van zijn PhD), heeft hij gevochten als een tijger. Helaas was het net niet genoeg en is hij als tweede geëindigd.

Al met al een goed toernooi voor onze wedstrijdgroepers. Goed als opstap voor de rest van het seizoen. We hebben onder andere het NK, de Fuji Mae Cup en de Open Dutch staan de komende maanden.

Jantien

(Ook geïnteresseerd in de wedstrijdgroep? Overleg dan even met Sabum Jantien of je mee gaat draaien.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.