Boosabum Hedwig geslaagd voor tweede dan

boosabum Hedwig geslaagd thumbOp zaterdag 30 mei 2015 deed boosabum Hedwig examen voor tweede dan. Alle aspecten van Taekwon-Do kwamen aan de orde, van tuls en sparring, tot zelfverdediging, breken en theorie.
Zoals je aan de brede glimlachen op de foto kunt zien is ze geslaagd! Een mooi examen en sabums Martijn en Jantien waren zeer tevreden. 

Boosabum Hedwig liet een selectie uit de twaalf tuls zien, met natuurlijk Kwang Gae, Po Eun en Ge Baek als hoogtepunt. De (stap)sparringsoefeningen (matsogi), met als aanvaller boosabum Annika, waren precies en verzorgd. Het hoogtepunt daarvan was de pre-arranged free sparring (yaksok jayu matsogi). De vele uren die hieraan besteed zijn, zie je er echt aan af: strak, spectaculair en gaaf om te zien. Deze serie zou zo op de NK uitgevoerd kunnen worden.

Bij het onderdeel zelfverdediging (hosin sul) fungeerde sabum Martijn als aanvaller. Eerst werden grepen, omvattingen, verwurgingen en onverhoedse aanvallen uitgevoerd. Boosabum Hedwig zorgde uitstekend voor een veilige afstand en haar technieken waren goed geplaatst en effectief. De voor tweede dan verplichte verdedigingen tegen aanvallen met stok en mes waren overtuigend, met sterke controle op het wapen. De sabum werd meerdere keren zonder pardon tegen de grond gesmakt.

De onderdelen breektesten en theorie gingen ook goed en het overleg van de sabums duurde kort en ging gepaard met voornamelijk geknik. Een prima examen en daarom is boosabum Hedwig bevorderd tot tweede dan.

Gefeliciteerd, namens de hele club.

Boosabum Hedwig geeft op donderdag les aan de jeugdgroep (17.30-18.30 uur) in locatie Helpman in Groningen.

boosabum Hedwig geslaagd 1 boosabum Hedwig geslaagd 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.