Boosabum Annika geslaagd voor 2e dan

150404 2e dan Annika 2Na lange voorbereiding en intensieve training deed boosabum Annika op 4 april 2015 examen voor tweede dan ITF Taekwon-Do. In de dojo van Sportcentrum Kardinge liet ze zien wat ze kon aan sabums Martijn en Jantien Lindeboom. Het was een uitstekend examen en Annika is dan ook tot tweede dan bevorderd.

In totaal liet Annika zes patronen (tuls) zien: Do San, Hwa Rang, Choong Moo en natuurlijk de hoogste drie: Kwang Gae, Po Eun en Ge Baek. De tuls gingen goed en zagen er strak en krachtig uit.

Daarna kwamen de (stap)sparringsoefeningen (matsogi) aan de orde. Hier had boosabum Annika, samen met boosabum Hedwig, erg veel tijd aan besteed en dat was te zien: snelle, harde, scherpe technieken, tot vlak bij het doel. De ingestudeerde pre-arranged free sparring (yaksok jayu matsogi) was erg mooi om te zien. Niet voor niets worden Annika en Hedwig regelmatig gevraagd om die te demonstreren.

Sabum Martijn trad op als aanvaller bij het onderdeel zelfverdediging (hosin sul). Naast de verplichte verdediging tegen mes en stok, verweerde boosabum Annika zich ook tegen grepen, omvattingen, verwurgingen en onverhoedse aanvallen. De technieken zaten precies op de juiste plek en hadden goede impact.

De onderdelen breektesten en theorie gingen ook goed en het overleg van de sabums was feitelijk een formaliteit. Boosabum Annika is met vlag en wimpel geslaagd en is daarom bevorderd tot tweede dan.

Gefeliciteerd, namens de hele club.

Boosabum Annika geeft op maandag les aan de jeugdgroep (18-19 uur) in locatie Helpman in Groningen.

150404 2e dan Annika 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.