LTT 1 Februari

      Geen reacties op LTT 1 Februari

Op zondag 1 februari reisden vier Taekwon-doïn af naar het verre Utrecht om deel te nemen aan de Landelijke Technische Training, gegeven door de CTO. Het was erg vroeg uit de veren, aangezien was besloten om de training om 09:00 te laten beginnen – duidelijk niet door Groningers, want wie bedenkt nou zelf dat vóór zes uur opstaan op een zondag een goed idee is?

Zodra we over het vroege opstaan heen waren en de ergste vermoeidheid uit de benen hadden geschud in een heftige warming-up (de blauwe plekken zijn een week later nog zichtbaar!) hebben we ons per graduatie overgegeven aan een andere leraar. Ook liep sahyun Willy van de Mortel rond, Technisch Directeur van de ITF. Boosabum Erik en Annika hebben twee en een half uur lang hun hoogste drie tuls doorgenomen, Jacoline heeft zelfs een extra tul gelopen dan ze hoeft voor haar zwarte slip en ook sabum Martijn heeft zich vermaakt met het lopen van de hogere tuls (t/m Se Jong).

Hierna was het tijd voor de gibon yonsup, de fundamentele bewegingen. Met exact 100 man werden de sinewave, ademhaling, stoot, dollyo en yop chagi doorgenomen. Toch indrukwekkend, 100 kelen die op hetzelfde moment kracht zetten voor dezelfde techniek. En het bleek maar weer dat het doornemen van de basis nooit erg is, en ook dit middaggedeelte heeft weer veel stof tot nadenken en reflectie gegeven.

Met deze LTT hebben daarnaast zowel boosabum Erik en Annika voldaan aan hun respectievelijk tweede en eerste verplichting voor hun volgende examen. Boosabum Erik heeft dit examen ondertussen samen met zijn vader met succes afgelegd, en zodra boosabum Annika aan haar tweede verplichting heeft voldaan zal ook zij kort daarna examen doen. Er is in ieder geval genoeg stof om nog even hard mee aan het oefenen te slaan voor iedereen, of er nou een examen aan komt of niet, en of dit examen nou voor de 2e Dan, 7e Dan of zwarte slip is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.