Proefexamen voor zwarte band

kandidaten 1e dan en sabumsOp zaterdag 3 mei traden er vier Sung Zangers aan voor hun proefexamen voor de zwarte band. Het proefexamen is bedoeld om de kandidaten een goed beeld te geven van hoe ze er voor staan en wat ze nog moeten verbeteren voordat ze daadwerkelijk het zware danexamen af gaan leggen. Floris, Maxime, Camille en Theodoor gingen geconcentreerd aan de slag, terwijl sabums Martijn en Jantien Lindeboom kritisch toekeken.kandidaten warming upHet was voor alle aanwezigen, ook de toeschouwers op de bank, een spannende aangelegenheid. Eerst werden de saju’s en eerste acht tuls in tweetallen gelopen. Daarna liep elke kandidaat afzonderlijk Choong Moo, de 9e en hoogste tul die op het programma staat voor de 1e dan.

kandidaten 1e danDaarna werden de 3, 2, 1 staps en mobum matsogi gedemonstreerd, werd er gespard (met safeties) en hosin sul (zelfverdediging) uitgevoerd. Tot slot stonden er breektesten op het programma.

De sabums hebben veel aantekeningen gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat het niet goed ging. Het zag er zelfs allemaal veelbelovend uit! Natuurlijk zijn er aandachtspunten voor elk van de kandidaten, maar daarvoor is het proefexamen ook juist bedoeld. Op die aandachtspunten gaan de kandidaten nu extra hard trainen zodat zij op korte termijn (zeker nog dit jaar) hun 1e dan examen kunnen afleggen.

De sabums waren tevreden over deze stap op het pad naar de zwarte band.

Hieronder kun je drie breektesten van de kandidaten bekijken. Helaas was de batterij op een gegeven moment op en staan niet alle combinaties er op.

breektest Theodoor

breektest Maxime

breektest Floris

2 gedachten over “Proefexamen voor zwarte band

  1. Marko van de Braak

    Goed bezig weer met z’n allen. Ik zie de aanvragen wel binnenkomen tegen die tijd! Veel succes en vooral plezier met de voorbereidingen.

    Marko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.