Nieuwjaarstraining: bikkels buiten in januari!

Het was weer tijd om de oliebollen en appelflappen weg te trainen bij Taekwon-Do school Sung Zang! Op maandag 6 januari verzamelden zich 34 bikkels (van alle drie locaties) om de traditionele Nieuwjaarstraining mee te maken.
Dat betekent: dobok, band, gympies en eventueel een jas aan en dan de duisternis en kou in…

Helaas was het dit jaar niet zo koud en van sneeuw (zoals in 2009 en 2010) was al helemaal geen sprake, maar het werd toch een pittige training. Sabum Martijn begon met iedereen een gelukkig, gezond en sportief jaar te wensen. Daarna werd er gegroet en ging de hele club naar buiten. Verdeeld in groepjes (om onderweg niemand kwijt te raken) werden allerlei oefeningen afgewerkt: veel opdrukken, springen, sprinten, stoten op kussens en brullen. De buurt heeft de Nieuwjaarstraining wel opgemerkt, dat is zeker.

Boosabum Hedwig joeg iedereen het Groenesteinpark door (waarschijnlijk tot verdriet van een aantal huismannen en -vrouwen, want een beetje modderig was het wel). Na een serie lenigheidsoefeningen, werd er weer opgesteld op het schoolplein naast de dojang. Iedereen liep zijn eigen tul of saju. De vakantie zat er natuurlijk tussen, dus het geheugen kon mooi opgefrist worden in de frisse lucht. Met de examens in het verschiet (eind januari) werd er stevig gewerkt.

Buiten werd ook de officiële Taekwon-Do groet gedaan, waarna iedereen (de toekijkende ouders incluis) naar binnen toog voor nog wat extra training (tuls, matsogi en piramideschoppen) en natuurlijk de koek en zopie (snoepjes en sapjes in dit geval).

Allemaal een enorm goed 2014 gewenst!

En nu maar hopen dat alle doboks weer schoon worden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.