Stripestraining en ITF Nederland banenmarkt

Afgelopen zondag zijn sabums Jantien en Martijn afgereisd naar Utrecht voor de zogenaamde Stripestraining. Stripes staat voor de strepen op de mouwen en broekspijpen van ITF instructeurs en meesters (4e dan en hoger). Dat er meer dan twintig streepdragers aanwezig waren (en er waren er ook een aantal niet) laat zien dat ITF Nederland erg veel kennis en ervaring in huis heeft.

Ook was het leuk en goed om een aantal nieuwe leden van het ‘zebra team’ te verwelkomen, namelijk de sabums Steve Andrea, Roy van der Donk, Patrick den Hoed en Emiel Kloor.

De dag werd geopend met de vraag: “Wat willen we in en verwachten we van een Stripestraining?”. Deze vraag werd gesteld door sabum Art van der Lee, die als hoogstgegradueerde van de Commissie Techniek en Opleiding, de dag leidde. Het samen trainen op vergevorderde techniek (voornamelijk tul) kwam als belangrijkste punt naar voren. Voor een heleboel andere zaken, zou een samenvoeging met de lerarentraining van ITF Nederland ook wel kunnen.

Na deze uitgebreide discussie presenteerde sabum Edwin van der Lee een concept voor een nieuwe website van ITF Nederland, met veel meer interactiemogelijkheden. Zie voor een indruk de site van Oh Do Kwan, die op hetzelfde principe is gebaseerd (en bekijk dan ook even hun gave introfilmpje). Het interimbestuur (waar sabum Jantien Lindeboom van Sung Zang in zit) zal hier aandachtig naar kijken.

Het ochtendprogramma werd afgesloten met een korte presentatie van sahyun James Tjin A Ton (met 8e dan de hoogstgegradueerde master in Nederland) over de Do. De instructeurs werden getest op hun kennis over de grondbeginselen van Taekwon-Do en er werden allerlei oefeningen gedaan. De laatste ging over Onoverwinnelijkheid van geest, waarbij de sahyun een groepje belagers nodig had.

Na de pauze was het tijd voor het technische gedeelte, in dobok. De groep werd verdeeld in drie subgroepjes, elk met één of meer begeleiders vanuit de CTO. De 4e danners gingen bezig met Yon Gae, Ul Ji en Moon Moo tul (19e, 20e en 21e tul), de 5e danners (waaronder sabums Jantien en Martijn) met So San en Se Jong (22e en 23e tul) en de 6e en 7e danners gingen aan de slag met Tong Il tul (de 24e en laatste tul). So San nam nogal wat tijd in beslag, omdat het de langste tul van de 24 is: 72 bewegingen (ter vergelijking: Chon Ji heeft er 19). Er werd goed gediscussieerd over details en principes en sabum Martijn liep Se Jong tul voor de groep, waarbij hij nog wat aanwijzingen kreeg voor nog betere uitvoering.

Na het nemen van een groepsfoto was de Stripestraining afgelopen, maar de dag nog niet.

In een zaal achterin sportcomplex Olympos werd de (eerste?) banenmarkt van ITF Nederland georganiseerd. Deze banenmarkt is bedoeld om de taken van het bestuur en de commissies van ITF Nederland te verdelen over een brede groep mensen van alle graduaties en achtergronden. Dus niet alle werkzaamheden door enkele hooggegradueerden laten doen, maar iedereen de kans geven en zo het werk overzichtelijker en beter vol te houden maken.

Sabum Jantien heeft deze banenmarkt georganiseerd, samen met boosabum Corine Kool en het was een succes: maar liefst acht nieuwe mensen hebben zich aangemeld voor allerhande taken. Dit kan overigens nog steeds, dus als je wat voor de bond wilt doen, meld je dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk zondag 4 december. Neem daartoe contact op met sabum Jantien.

Tijdens deze bijeenkomst werd er afscheid genomen van het vorige bestuur: sahyun James Tjin A Ton en sabum Martin Schellens. Sahyun James heeft inmiddels zitting genomen in het interimbestuur, maar sabum Martin neemt definitief afscheid. Hij heeft vele jaren ongelofelijk veel werk voor de bond verricht. Daar werd hij dan ook uitgebreid voor bedankt, onder het genot van een hapje en een drankje.

Na afsluiting van de banenmarkt ging sabum Jantien nog een uurtje in conclaaf met het interimbestuur en zette sabum Martijn koers richting Groningen. Een lange, maar zeer constructieve en positieve dag!

Bekijk alle foto’s van de dag HIER.

Sabum Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.