Vijf nieuwe zwarte banden bij Sung Zang

      Geen reacties op Vijf nieuwe zwarte banden bij Sung Zang

Op 14 september haalden vijf leden van Taekwon-Do vereniging Sung Zang de felbegeerde zwarte band. Bart, Eelkje, Jasper, José en Sterre deden examen in de Aduardse vestiging van de Taekwon-Do school en het examen werd afgenomen door sabum Martijn Lindeboom (6e dan) en boosabum Martin de Vries (3e dan).

De vijf kandidaten lieten een serie tul (patronen) zien, demonstreerden hun sparringsvaardigheden en sloegen in totaal meer dan veertig houten planken doormidden. Ook werden ze getoetst op hun theoretische kennis van de krijgskunst en moesten ze aan de bak in verschillende zelfverdedigingssituaties.

De examinatoren en het publiek hebben genoten van mooi Taekwon-Do en het was goed om te zien hoeveel doorzettingsvermogen de kandidaten lieten zien, bijvoorbeeld bij het sparren en de breektesten. De meeste van de kandidaten zijn met Taekwon-Do begonnen in Aduard in 2013, toen deze afdeling van Sung Zang geopend werd.

De uitslag was natuurlijk spannend, maar Bart, Eelkje, Jasper, José en Sterre zijn alle vijf geslaagd voor hun zwarte band. Dat betekent dat ze nu als boosabum (assistent instructeur) aangesproken worden en dat ze de eerste dan hebben gehaald. Tijdens de aankomende trainingen zetten ze de volgende stappen op het pad van Taekwon-Do.

Zie ook het bericht in het Dagblad van het Noorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.