24 nieuwe Taekwon-Do graden

De afgelopen dagen deden er evenveel mensen examen bij Taekwon-Do school Sung Zang als er tul (patronen) zijn: 24. Op maandag in Helpman gingen 12 jeugdleden en 4 volwassenen op voor een nieuwe graad en op woensdag in Aduard waren er 3 jeugd en 5 volwassenen van de partij. Vrijwel alle gekleurde band niveaus kwamen aan de orde: 9 gingen voor wit-gele band op en 1 zelfs voor rood-zwart.

Examens zijn altijd spannend en iedereen reageert anders op spanning: de een wordt er beter van, de ander heeft kans op blackouts en een derde merkt er weinig van. Alle varianten waren te zien op maandag en woensdag, maar gelukkig zijn alle kandidaten geslaagd!

In Helpman nam sabum Martijn het examen af en assisteerde boosabum Liam. In Aduard namen sabum Martijn en boosabum Martin samen het examen af en assisteerde boosabum Rob.

Er werden mooie tul (patronen), matsogi (stapsparring), hosin sul (zelfverdediging) en gyok pa (breektesten voor de hogere banden) gedemonstreerd.

Gefeliciteerd aan Jonathan, Sanne, Mayro, Zoƫ, Rowan, Roan, Diana, Alve en Melissa (wit-geel), Sam, Dasha, William, Nore, Kees, Dewi en Marcel (gele band), Margarida, Nunu, Arjen, Tabitha en Elise (groene band), Mowses (groen-blauw), Harmen (rode band) en Joris (rood-zwart).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.