Clubtoernooi Sung Zang (sparring) groot succes!

Op donderdag 21 maart 2024 werd er een Clubtoernooi van Taekwon-Do school Sung Zang georganiseerd in de dojang aan de Sweelincklaan 2. Dit toernooi draaide om het onderdeel sparring, in april volgt een tweede toernooi in het kader van tul (patronen).
Het toernooi was zeer succesvol, met meer dan honderd mensen aanwezig in de zaal, bestaand uit deelnemers, officials, ouders, familie, vrienden, klasgenoten en andere supporters. Geweldig om iedereen te zien!

Ruim veertig deelnemers hadden zich aangemeld en er waren ook zo’n dozijn scheidsrechters, coaches en organisatoren, dus een groot deel van de leden van Sung Zang deed mee. Ook kwamen veel ouders, familie, vrienden en klasgenoten kijken. De zaal was halverwege het toernooi helemaal vol met enthousiaste mensen.

Om 18 uur was de zaal gereed met twee sparringsvelden, plekken voor de coaches en jury, en banken voor het publiek. Na het groeten en wat uitleg, gingen de scheidsrechters nog even in conclaaf en gaf sahyun Martijn een korte warming-up. Daarna ging het toernooi van start met de jeugdpoules. Er waren negen categorieën en iedereen kwam twee keer aan de beurt om te sparren. Het was even wennen voor iedereen, maar al snel liep alles gesmeerd en er werden prachtige partijen gevochten, zowel in de non-contact als de contact-poules.

Toen alle jeugdpartijen afgewerkt waren, werden er twee demonstratiepartijen gespeeld door zwarte banders van de club: eerst boosabums Jeffrey en Niven, daarna boosabum Jeffrey tegen sahyun Martijn. Er werd stevig gespard om te laten zien waar iedereen naartoe werkt: explosief en spectaculair Taekwon-Do, met grote variatie in schoppen en slagen.

Na de demo’s was het tijd voor de prijsuitreiking voor de jeugd. De nummers twee en drie kregen een medaille en de winnaar een beker. Dat leverde veel gejuich, applaus en blije gezichten op. En als je dit keer niet met de beker naar huis ging: gewoon goed doortrainen en je best doen, dan komt jouw tijd vast ook binnenkort!

Het laatste onderdeel was het sparren voor junioren en senioren. Het ging er stevig aan toe in vier categorieën (de hogere banders (rode en zwarte banders) waren voornamelijk als scheidsrechters en coaches actief). Mooie technieken, stoere scores en veel saamhorigheid (voor en na de partijen), heel mooi om te zien!

Iets na achten waren alle partijen en de prijsuitreikingen afgerond, dus mooi binnen de beschikbare tijd.

Alle nummers één op een rijtje: Elim, Niels, Theo, Daan, Olivia, Hugo, Daniël V, Bent, Ronan, Lucie, Maartje, Jeroen en Kiki. Gefeliciteerd! En natuurlijk ook aan alle andere deelnemers, heel stoer en goed gedaan!

Ook even degenen die zich voor het in goede banen leiden van het Clubtoernooi ingezet hebben in het zonnetje: Nore en Margarida, boosabums Niven, Harmen, Jeffrey, Johnny, Bob, Liam, Jasper, Steven en Francien, sabum Renate en sahyun Martijn.

Dank aan alle deelnemers, toeschouwers, organisatoren, scheidsrechters en coaches! Op 25 april is het Clubtoernooi tul, daar gaan we ons de aankomende tijd op voorbereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.