Danexamen boosabum Leon

      Geen reacties op Danexamen boosabum Leon

Collage danexamen (thumb)Een van de meest bijzondere momenten in een Taekwon-Do carrière is het examen voor zwarte band, 1ste dan. Het is een afsluiting van jarenlang hard trainen en het achter je laten van de gekleurde banden. Daarnaast is het een poort naar een toekomst met nog veel meer hard trainen, nieuwe inzichten, lesstof en verantwoordelijkheden als assistent-instructeur (boosabum). Op 19 november 2015 trapte Leon van Sloten die poort met volle overtuiging open, tijdens zijn zwarte band examen. Gefeliciteerd!

Het examen vond plaats in locatie Violenstraat voor een klein publiek en met als examinator sabum Martijn Lindeboom (6e dan). Helaas was sabum Jantien ziek. Het examen begon met het praktijkgedeelte. Leon liet zes tul (patronen) zien: Chon-Ji, Do-San, Yul-Gok, Toi-Gye, Hwa-Rang en Choong-Moo. Dat verliep goed, Leon liep met kracht, overtuiging, goede sinewave en backward motion en het juiste tempo. De groei die de afgelopen maanden geboekt is, was heel duidelijk te zien.

Collage danexamenNa de tul, trad boosabum Maxime aan om als aanvaller te fungeren voor zijn vader tijdens de vier verschillende stap sparringsoefeningen: sambo, ibo, ilbo en mobum matsogi. Het was mooi om te zien hoe vader en zoon, na maanden samen trainen, op dit danexamen zulke strakke series demonstreerden.

Voor de hosin sul (zelfverdediging) en sparring trok sabum Martijn zelf de beschermers aan. Dat leverde een intensieve workout voor beiden op.

Vervolgens brak Leon met groot gemak negen planken in de breektestenserie: een gedraaide precisie breektest met bandae dollyo goro chagi, een gesprongen breektest met twimyo yop chagi, een combinatie breektest op twee planken met naeryo en stoot, vloeiend en doorlopend uitgevoerd, een powerbreak (twee planken) met stoot en een powerbreak (drie planken) met yop chagi.

Ten slotte was het tijd voor het schriftelijke theorie-examen.

Sabum Martijn had weinig tijd nodig om tot de uitslag te komen: geslaagd voor zwarte band! Vanaf nu is Leon niet alleen boosabum omdat hij lesgeeft bij de jeugdgroep van Sung Zang in Sportcentrum Kardinge, maar ook omdat hij de eerste dan draagt.

Na de uitslag kwamen nog meerdere leden langs om de kersverse zwarte bander te feliciteren. Het was een bijzonder geslaagde ochtend.

Namens heel Sung Zang: gefeliciteerd boosabum Leon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.