Nederlandse Kampioenschappen ITF Nederland

      4 reacties op Nederlandse Kampioenschappen ITF Nederland

Op 17 november 2013 werd het Nederlands Kampioenschap Taekwon-Do van ITF Nederland georganiseerd in Best (Noord Brabant). Organiserende school was Difesa – Willy van de Mortel, in samenwerking met ITF Nederland en de Wedstrijd en Scheidrechterscommissie (voor het laatst onder deskundige leiding van sabum Patrick den Hoed). Sung Zang vertrok in alle vroegte (om 8.30 was de scheidsrechtersmeeting al en werd er gewogen en gemeten, dus om 5.40 uur vertrek) met een kleine delegatie. Onze heldin Romy ging als enige deelnemer mee, om voor het eerst te strijden in de A klasse (blauwe, rode en zwarte banden). Daarnaast was sabum Martijn er als coach en boosabum Martin en Floris en Annika O. als scheidsrechters.

De dag begon stipt op tijd met het opstellen van alle 270 deelnemers, de vele scheidsrechters en de organisatie. Na het groeten werden de prijswinnaars van het Wereldkampioenschap in Benidorm (1x wereldkampioen, 1x zilver, 1x brons en brons voor het mannenteam bij sparren), in het zonnetje gezet, alsmede alle deelnemers, scheidsrechters en officials die naar Spanje afgereisd waren.

Zoals gewoonlijk werd gestart met tuls en gesprongen schoppen en kwamen later de onderdelen sparring, pre arranged sparring en breektesten aan de orde.

Het was een lange, maar spannende dag, waarbij Romy vierde werd met springen, maar helaas niet in de prijzen viel. Dat neemt niet weg dat Romy goed gevochten heeft en een hele dosis ervaring heeft opgedaan met het veel hogere niveau van de A klasse (doorgaandsysteem sparring). Mooie nieuwe dingen om aan te werken.

Floris en Annika haalden hun tweede praktijkaantekening, zodat zij binnenkort hun scheidsrechtersdiploma D tegemoet kunnen zien. Martin is met scheidsrechteren mooi op weg naar de C licentie.

Voor sabum Martijn was de NK ook een soort reünie: er waren tientallen vrienden, kennissen en collega’s aanwezig. Een beetje zoals op een familiefeest: je kletst met de favoriete oom, de gezellige neef, de tante die je bijna nooit ziet, aangetrouwde familieleden die je nog niet zo goed kent, de pater familias en zo nu en dan met wat van de jonge aanwas. Intussen probeer je zo min mogelijk in de buurt te komen bij die achterneven waar je vroeger altijd ruzie mee maakte… Maar ook die laatste horen er bij, want ITF Taekwon-Do en daarmee ook ITF Nederland is één grote familie!

Volgend weekend gaan sabum Martijn en boosabums Martin en Hedwig naar de International Instructors Course in België (vrijdag, zaterdag en zondag) en het weekend erop is het al tijd voor het Sung Zang clubevenement (30 november in Aduard). Allemaal gave Taekwon-Do activiteiten waar we binnenkort meer over schrijven op deze website.

4 gedachten over “Nederlandse Kampioenschappen ITF Nederland

  1. Marko van de Braak

    Hey sabum,

    Je maakt me wel nieuwsgierig onder welke groep familieleden ik dan val? 😉
    We hebben het er komend weekend nog wel ff over.
    P.s. HQ office in Spanje heeft de reprint van Hedwig d’r certificaat al klaar, en geeft dit mee aan master Ferrando. Die zal ook aanwezig zijn in Oostende. Sneller kon ik het niet voor je regelen!

    Marko

  2. Harry van Schaik

    Haha ik had niet anders van een schrijver verwacht een geweldige metafoor die nog waar is ook. Ik was daarentegen geen achterneef maar gewoon even te druk met het te grote gezin te sturen haha, volgende keer kletsen we weer bij..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.